Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ρόδος - Φώτο : Nik Bari‎

- Επιστροφή νοτιάδων και αστάθειας το Σαββατοκύριακο.
- Νέα επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρο τον νομό την νέα εβδομάδα.

Αναλυτικά

Μεταβολή θα παρουσιάζει σταδιακά και πάλι ο καιρός απο την Παρασκευή το βράδυ με νεφώσεις που θα πυκνώνουν σε όλα τα νησιά. Ετσι το Σαββάτο αναμένεται συννεφιασμένος καιρός καθ όλο το 24΄ώρο σε όλα τα τμήματα ενώ φαινόμενα με την μορφή ασθενούς βροχής η μπόρας αναμένονται το απόγευμα και το βράδυ σε Ρόδο και ενδεχομένως στην Σύμη και Καστελλόριζο.
Δεν αποκλείεται την νύχτα τα φαινόμενα να ενταθούν πρόσκαιρα στην Ρόδο ενώ θα εντοπίζονται κυρίως στην πολη και πέριξ αυτής καθώς και στα ορεινά και ανατολικά τμήματα της νήσου.
Ίδιο ακριβώς σκηνικό θα επικρατεί και την Κυριακή με την διαφορά πως εκτός απο Ρόδο , Σύμη και Καστελλόριζο θα υπάρχουν πιθανότητες να επηρεαστούν η Τήλος η Κώς η Νίσυρος η Κάσος και η Κάρπαθος επίσης απο ασθενή βροχή η μπόρα τις μεσημβρινές ώρες κυρίως.
Στην Ρόδο τα φαινόμενα αναμένονται και πάλι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ το βράδυ αναμενεται και πάλι να ενταθούν πρόσκαιρα και να επεκταθούν και πρός το εσωτερικό του νησιού.

Οι άνεμοι απο την Κώ και νοτιότερα  θα πνέουν απο Νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση του να φτάνει τα 3-4 μποφόρ , ενώ απο την Κώ μέχρι την Πάτμο θα πνέουν απο Βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ έως το μεσημέρι και στην συνέχεια θα στραφούν και εκεί σε νοτιάδες με την ίδια ένταση.

Οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και θα κυμανθούν και τις δύο μέρες απο 15.. έως 19°C βαθμούς στα βορειότερα νησιά και απο 16.. έως 20°C βαθμούς στα νοτιότερα.

Στα ορεινά απο 13.. έως 17°C βαθμούς.

Υγρασία σε ανοδική πορεία : 68% - 97%

Προοπτική εβδομάδας 27 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου


Παραμένει άστατος ο καιρός την Δευτέρα.
Νέα επιδείνωση την Τρίτη με βροχές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.
Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Με μεγάλη κακοκαιρία θα μας υποδεχθεί ο Δεκέμβρης.

Αναλυτική εκτίμηση για κάθε νησί θα εκδοθεί την Κυριακή.

Να είσαστε καλά καλό Π/Σ/Κ


Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2017


1 σχόλια:

Τα σχόλιο σας