Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021



Αν και δεν το έχει δείξει, ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ ημερολογιακά τουλάχιστον και θα φροντίσει να μας το δείξει και έμπρακτα αφού τις επόμενες μέρες η εναλλαγή του σκηνικού απο σχεδόν καλοκαιρινό σε χειμωνιάτικο θα είναι άκρως εντυπωσιακή.

Θα τα δούμε εν συντομία σήμερα και αναλυτικά θα τα προσεγγίζουμε καθημερινά με νέα άρθρα μας.


Η σχετική ζεστούλα που επικράτησε το Σ/Κ θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη με τον υδράργυρο να φτάνει τους 22 η ακόμα και τους 23°C βαθμούς σε κάποια νησιά.

Απο την Πέμπτη όμως ο υδράργυρος θα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση (14 με 15°C βαθμούς το μεσημέρι οι μέγιστες), ενώ περαιτέρω πτώση θα σημειώσει την Παρασκευή (8 με 9°C βαθμούς το μεσημέρι, στους μηδέν την νύχτα στα ορεινά) ενώ υπάρχουν και πιθανότητες να δούν χιόνια τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και ειδικά το Σαββατοκύριακο σε Αττάβυρο , Προφήτη Ηλία , Άγιο Ισίδωρο , Σιάνα στην Πρωτεύουσα Ρόδο ενώ πιθανότητα θα υπάρχει και για τα ορεινά της Καρπάθου.

Οι άνεμοι έως την Τετάρτη θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 6-7 μποφόρ

Την Πέμπτη θα στραφούν σε δυτικούς και αργότερα σε ΒΔ με την ένταση τους να ανεβαίνει συνεχώς και θα ακουμπάει μετά τα μεσάνυχτα και ειδικά την Παρασκευή τα 9-10 μποφόρ παντού!

Υγρασία και σκόνη σε υψηλά επίπεδα έως την Τετάρτη (65% - 95%) ενώ την Πέμπτη & την Παρασκευή η σκόνη θα καθαρίσει εντελώς και η υγρασία θα πέσει (40% - 75%).

Φαινόμενα προβλέπονται απο την Τετάρτη τα μεσάνυχτα με την μορφή ισχυρών καταιγίδων που θα συνοδεύονται απο πλούσια ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις , υδροστρόβιλους στις θάλασσες έως το μεσημέρι τις Πέμπτης ενώ απο το βράδυ της ίδια μέρας αλλα και την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ορεινά και σταδιακά ότι πέφτει θα είναι χιονόνερο η χιόνι.

Θα σας ενημερώνουμε μέσα στην εβδομάδα με νέα άρθρα μας.

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2021

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας