Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019



- Οι Θυελλώδεις άνεμοι οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες καθώς και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα χαρακτηρίζουν τον καιρό πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα.

Αναλυτικά :

Σαββάτο 21 Δεκεμβρίου :

Αυξημένες νεφώσεις θα επικρατούν σε όλα τα τμήματα το Σάββατο,

ενώ δεν αποκλείονται και κάποια ψιχαλίσματα σε Λέρο, Πάτμο, και Λειψούς. Τίποτα το ιδιαίτερο. Όσο περνάμε στις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα επεκταθούν και θα πυκνώσουν σε όλα τα νησιά του νομού.


Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 και εως 5 μποφόρ στο Καρπάθιο.

Κυριακή 22 Δεκεμβριού :

Πολύ πυκνές νεφώσεις θα επικρατούν από το ξημέρωμα, σε όλα τα νησιά του νομού. Φαινόμενα με την μορφή ψιχαλισμάτων θα σημειώνονται ανα διαστήματα σε όλα τα νησιά, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.
Όσο βαδίζουμε προς τη νύχτα και ειδικά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα παίρνουν την μορφή ισχυρών καταιγίδων.
Θα επηρεάζονται όλα τα νησιά του νομού ενώ έμφαση θα δώσουμε στην πρωτεύουσα Ρόδο αλλα και τα νησιά κοντά σε αυτήν.


Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν και οι άνεμοι από τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας στα 6-7 μποφόρ αρχικά και ως 8 μποφόρ τα μεσάνυχτα ειδικά στο Καρπάθιο.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου :

Από το ξημέρωμα της Δευτέρας θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες ειδικά στη Ρόδο και τα νησιά πλησίον των Μικρασιάτικων Παράλιων .
(Σύμη, Χάλκη, Νίσυρος, Τήλος, Κως θα επηρεάζονται ανα διαστήματα επίσης). Προσοχή στις πλούσιες ηλεκτρικές εκκενώσεις και πιθανές χαλαζοπτώσεις απο το πρωί εως το μεσημέρι.
Ύφεση θα παρουσιάζει ο καιρός τις μεσημβρινές ώρες, ωστόσο αυτό θα είναι προσωρινό καθώς απο τις απογευματινές ώρες και μετά σταδιακά ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου και θα επανέλθουν καταιγίδες κυρίως σε Ρόδο, Κάσο, Κάρπαθο, Σύμη, Τήλο, Νίσυρο, και Καστελόριζο. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα βορειότερα νησιά, δηλαδή από το ύψος της Κω και βορειότερα.

Οι άνεμοι θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις αυξημένοι στα 6-7 μποφόρ σε όλα τα τμήματα του νομού. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειώσουν σταδιακή εξασθένηση ενώ θα στρέφονται σε βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει στα 4-5 μποφόρ στα νησιά που βρίσκονται πλησίον των μικρασιατικών παράλιων (Ρόδος, Σύμη, Κως, και Καστελόριζο). Στο Καρπάθιο και στην Αστυπάλαια οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στα 6-7 μποφόρ χωρίς εξασθένηση.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου :

Καταιγίδες απο το ξημέρωμα ειδικά στα νησιά πλησίων των συνόρων. Σύντομα θα εξασθενούν και θα μετατρέπονται σε σιγανές βροχούλες ενώ θα περιορίζονται στα ορεινά όπου και θα σταματούν.

Άνεμοι απο Βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 6-7 και τοπικά και πάλι τα 8 μποφόρ στα ανοιχτά πελάγη.

Την εκτίμηση μας για τα Χριστούγεννα μπορείτε να διαβάσετε εδώ


Θερμοκρασίες σε σταδιακή πτώση απο την Δευτέρα :

Σαββάτο :
Βόρεια : απο 14 έως 19°C
Νότια : απο 15 έως 20°C
Ορεινά : απο 13 έως 18°C


Κυριακή :
Βόρεια : απο 13 έως 18°C
Νότια : απο 14 έως 19°C
Ορεινά : απο 12 έως 17°C


Δευτερα :
Βόρεια : απο 11 έως 15°C
Νότια : απο 12 έως 16°C
Ορεινά : απο 9 έως 13°C


Τρίτη :
Βόρεια : απο 10 έως 12°C
Νότια : απο 11 έως 13°C
Ορεινά : απο 7 έως 10°C


Τετάρτη των Χριστουγέννων :
Βόρεια : απο 9 έως 12°C
Νότια : απο 10 έως 13°C
Ορεινά : απο 3 έως 8°C


Υγρασία :
Σ/Κ : 60% - 95%
Δ/Τ : 55% - 90%
Τετάρτη : 40% - 80%


Σημειώσεις-Παρατηρησεις:

Περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων αναμένεται για την Τρίτη τα 6-7 τοπικά με ριπές 8 μποφόρ οι οποίοι θα στρέφονται από Βόρειες διευθύνσεις.αυτό έχει ως συνέπεια τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας κυρίως από τις βραδινές ώρες οδεύοντας προς την Τετάρτη των Χριστουγέννων.


Πρόγνωση καιρού : Γιάννης Μανωλάς
Επιμέλεια άρθρου : Βαλεντίνα Μπάτη

Cyclone of Rhodes 2012-2019

2 σχόλια:

  1. I am really happy to find this information.
    A good website with interesting content, this is what I need
    Thank you for maintaining this site
    유흥알바

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Great information. Lucky me I found your website by chance (stumbleupon)
    I have bookmarked it for later!
    밤알바사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιο σας