Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Ρόδος - Φώτο : Nick Paschaleris

- Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο και πιθανότητα για φαινόμενα.

Αναλυτικά

Σαββάτο 18 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις και μεγάλα ανοίγματα θα επικρατούν το Σαββάτο καθ όλο το 24ώρο σε όλα τα τμήματα.
Πιθανότητα για φαινόμενα με την μορφη ψιχαλισμάτων η βροχής μέτριας έντασης θα έχουν απο την νύχτα και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα η Πάτμος η Λέρος και η Κάλυμνος.

Οι άνεμοι θα στραφούν το πρωί σε νοτιάδες με ένταση την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 bf. χωρίς να αποκλείεται πρός το βράδυ να πιάνει και ενα 6άρι στα βορειότερα τμήματα του νομού (Πάτμος - Λέρος).

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο και θα κυμανθούν στα βόρεια απο 7.. έως 14°C βαθμούς, στα νοτιότερα απο 8.. έως 15°C βαθμούς και στα ορεινά απο 6.. έως 13°C βαθμούς.

Υγρασία : 65% - 90%

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Η επέκταση της αστάθειας απο τα ξημερώματα στο μεγαλύτερο μέρος του νομού θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται ψιχαλίσματα η βροχές μέτριας έντασης και σε νησιά στα νοτιότερα τμήματα. Ετσι λοιπόν πιθανότητες για φαινόμενα θα έχουν η Κάσος η Κάρπαθος η Τήλος η Χάλκη και η Ρόδος.
Η Ρόδος έχει τις λιγότερες πιθανότητες απο όλους ακόμα και για ψιχάλες. Η πόλη του νησιού ενδέχεται να δεί ψιχάλισμα μικρής διάρκειας το πρωί.
Τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα σταματήσουν έως το μεσημέρι ενώ θα προλάβει να βγεί και ο ήλιος στο μεγαλύτερο μέρος του νομού χωρίς να απομακρύνονται εντελώς οι νεφώσεις και σε αυτό το μοτίβο θα τελειώσει το 24ώρο.

Οι άνεμοι θα παραμένουν απο νότιες διευθύνσεις μέχρι το απόγευμα με ένταση 4-5 bf. στην συνέχεια θα στρέφονται σε νοτιοδυτικούς , δυτικούς με την ίδια ένταση.

Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και θα κυμανθούν στα βόρεια απο 7.. έως 14°C βαθμούς, στα νοτιότερα απο 8.. έως 15°C βαθμούς και στα ορεινά απο 6.. έως 13°C βαθμούς.

Υγρασία : 67% - 95%


Σημειώσεις - Παρατηρήσεις


Σε γενικές γραμμές δεν περιμένουμε τίποτα το συγκλονιστικό και τα όποια φαινόμενα σημειωθούν θα είναι ασθενείς και πολύ τοπικού χαρακτήρα.
Αφρικάνικη σκόνη θα μεταφέρεται στην ατμόσφαιρα του νομού απο το μεσημέρι της Κυριακής και μετά.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς


Cyclone of Rhodes 2012-2017
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας