Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015


Αν υπολογίζουμε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας η ηλικία του Σύμπαντος δεν ξεπερνά τα 15 δισεκατομμυρια χρόνια, αυτή η εικόνα είναι ότι πιο κοντινό έχουμε μέχρι σήμερα στην αρχή των πάντων

Αν δεν ανήκετε στους θεϊστές και πιστεύετε στην θεωρία του Big Bang, αυτή η εικόνα που δόθηκε σήμερα από τη ΝΑSA στη δημοσιότητα είναι ότι πιο μακρινό έχουμε δει ποτέ. Και πάντως ότι πιο κοντινό στην γέννηση του Σύμπαντος.

Ο νέος γαλαξίας που ανακαλύφθηκε λίγο καιρό πριν, βρίσκεται σύμφωνα με τους υπολογισμούς στα 13,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός από την Γη. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ κοντά στην δημιουργία του κόσμου μας, καθώς όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες οι πρώτοι γαλαξίες άρχισαν να σχηματίζονται περί τα 500 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο χρόνια μετά την Μεγάλη Έκρηξη. 

Ο νέος αυτός γαλαξίας προσθέτει και έναν ακόμα πονοκέφαλο στους επιστήμονες. Ο EGS8p7 όπως είναι ο κωδικός του, είναι τόσο μακριά, και τόσο πίσω στον χρόνο, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να μπορούμε να τον δούμε. 

Και αυτό γιατί αν ισχύουν οι προβλέψεις μας για την ηλικία του σύμπαντος, εκείνη την εποχή στην οποία βλέπουμε τον συγκεκριμένο γαλαξία, το διάστημα ήταν γεμάτο από σύννεφα υδρογόνου τα οποία απορροφούσαν την ακτινοβολία κάνοντας τους γαλαξίες αόρατους στους μεταγενέστερους παρατηρητές όπως εμείς.

Με άλλα λόγια, η ανακάλυψη αυτή, είναι σημαντική όχι μόνο γιατί μας δείχνει μια εικόνα από τις απαρχές του Κόσμου. Αλλά γιατί μας υποχρεώνει να επανεξετάσουμε τις απόψεις μας για την ηλικία του σύμπαντος. Και ίσως να βάλουμε και λίγη ακόμα θεϊκή βούληση στην θεωρία για την γέννηση του Κόσμου εκτός από την βολική θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης.

ΠΗΓΗ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας