Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015


Φίλες και φίλοι καλό μήνα.

Αν και νωρίς κοιτάζοντας τα προγνωστικά μας στοιχεία θα τολμήσουμε να ευχηθούμε και καλό Φθινόπωρο.

Στην επιστροφή μας στης προγνώσεις θα δούμε αρχικά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και απο εκεί και μετά οι προγνώσεις μας θα είναι καθημερινές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα δεν διαφένεται σοβαρή θερμή εισβολή απο εδώ και στο εξής με εξαίρεση το τριήμερο 6-7-8 Σεπτεμβρίου που η θερμοκρασίες αναμένεται να ανελθουν μέχρι τους 33
°C ίσως τοπικά και τους 34°C βαθμούς και μετά θα παρουσιάσουν σταδιακή πτώση. 
Συγκεκριμενα απο το βράδυ τις Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου οι θερμοκρασίες θα παρουσιάζουν κάμψη και θα βρίσκονται αργά αλλά σταθερά σε συνεχή πτώση.
Ετσι λοιπον όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το τέλος του καλοκαιριού είναι κοντά καθώς απο εκεί και μετά η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα θα ευνοεί και την διεύλευση χαμηλών πάνω απο την χώρα μας κυρίως το δεύτερο δεκαήμερο.
Ωστόσο η αλήθεια είναι πως πέρα των τριών ημερών πρόγνωση δεν υφίσταται και ενδεχομένος τα στοιχεία να αλλάξουν.

Ας δουμε πιο αναλυτικά και με αριθμούς τι θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη στα Δωδεκάνησα με το ρίσκο όπως προανέφερα να ανεβαίνει απο της 4 του μήνα και μετά.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός μέχρι την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου που θα κάνουν την εμφάνιση τους αραιές νεφώσεις της πρωινές και απογευματινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ

Οι άνεμοι θα είναι απο ΒΔ διευθύνσεις μέχρι της 7 Σεπτεμβρίου ασθενείς έως μέτριοι 4-5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση απο της 8 Σεπτεμβρίου που θα φτάσουν τα 6 και ενδεχομένως τοπικά τα 7 μποφόρ πάντα απο ΒΔ διευθύνσεις.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Δεν θα πρέπει να περιμένουμε παραπάνω απο 29°C με 30°C βαθμούς τα μεσημέρια μέχρι της 5 Σεπτεμβρίου ενώ απο της 6 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν άνοδο 2 με 3 βαθμούς και σταδιακή πτώση απο της 8 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα.

Ετσι στης 9 και 10 Σεπτεμβρίου δεν θα πρέπει το μεσημέρι να ξεπερνάμε τους 28°C βαθμούς.

Υγρασία σε ανεκτά επίπεδα όλες της μέρες περίπου απο 50% έως  85%

Θα τα ξαναπούμε στης 10 Σεπτεμβρίου μέχρι τότε να είσαστε καλά.

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας