Τρίτη 3 Ιουνίου 2014


Μια τεράστια αμμοθύελλα έπληξε την Τεχεράνη αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και δημιουργώντας μια σκηνή Αποκάλυψης στην ιρανική πρωτεύουσα.

«Ο ουρανός πάνω από την Τεχεράνη ξαφνικά έγινε μαύρος, ενώ ένα κύμα άμμου έπληξε την πόλη από τα δυτικά. Η γυναίκα μου με κάλεσε για να γυρίσω επειγόντως στο σπίτι. "Τώρα" έγραφε» σημείωσε ο Thomas Erdbrink, επικεφαλής του γραφείου των New York Times στην Τεχεράνη.

Ο οργανισμός ειδήσεων Fars News Agency, στο Ιράν, αποκάλεσε το φαινόμενο «απροσδόκητο και μάλλον άνευ προηγουμένου».
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Mehrabad στην Τεχεράνη κατέγραψε σοβαρή καταιγίδα με ριπές ανέμου μέχρι και 69 mph, στις 17:30 τοπική ώρα, όπως δήλωσε ο Nick Wiltgen, μετεωρολόγος στο weather.com.

Η Shargh Daily, μια ανεξάρτητη ιρανική εφημερίδα, ανέφερε ότι η καταιγίδα σκότωσε τέσσερα άτομα, ενώ περίπου 50.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.
Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι η καταιγίδα ξερίζωσε δέντρα και βύθισε την πρωτεύουσα στο σκοτάδι για αρκετά λεπτά, ενώ προκάλεσε καραμπόλα 20 αυτοκινήτων σε αυτοκινητόδρομο νότια της πρωτεύουσας, αλλά και ακυρώσεις διεθνών πτήσεων.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας