Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014


Η επιδείνωση που ξεκίνησε απο το απόγευμα της Τρίτης θα συνεχισει να απασχολεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Μια δυναμική όπως φένεται αλλα πρόσκαιρη κακοκαιρία που θα επηρεάζει στο σύνολο της ολα τα νησιά μας απο ενα μετωπο που θα μας πλήξει ερχόμενο από τα Δυτικά.

Αναλυτικά

Απο νωρίς την νύχτα της Τρίτης προς Τεταρτη θα έχουμε βροχές αρχικά και πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε ισχυρές καταιγίδες με σύντομα ξεσπάσματα.
Μεχρι και τα ξημερώματα όλο το νησί μας θα δέχεται υψηλά ποσοστά βροχής με υψηλή ραγδαιότητα κατα τόπους που θα συνοδεύεται απο ισχυρά αστραπόβροντα ενω δεν αποκλείουμε και χαλαζοπτώσεις στα βορειότερα τμήματα του νησιού.

Με το πρώτο φώς της ημέρα τα φαινόμενα θα πάρουν ακόμα πιό δυναμική μορφή.
Βαδίζοντας πρός της μεσημεριανές ώρες η ένταση τους σταδιακά θα πέφτει και αναμένεται το μεσημέρι και ειδικά μέχρι το απόγευμα να σταματούν.
Μικρή πιθανότητα υπάρχει να μας απασχολήσουν τοπικά πρόσκαιρες μπόρες της ώρες της εξασθένησεις των φαινομένων.

Ουσιαστική βελτίωση θα έχουμε το βράδυ και μέσα στην νύχτα τα φαινόμενα θα είναι οριστικά παρελθόν.
Να σημειώσουμε πως σημαντικές θα έιναι οι βροχές και οι καταιγίδες στα νησιά και των βορείων Δωδεκανήσων με έντονα ξεσπάσματα ειδικά νωρίς το πρωί, ιδιετέρως στα νησία πλησίων των Τουρκικών ακτών.

Οι άνεμοι αρχικα ως το πρωί ΝΑ εντάσεως 7 μποφόρ (να τονίσουμε εδώ οτι εντός των ωρών καταιγίδας οι ριπές θα αγγίζουν και τα 8) ενω απο το πρωί εχουμε μεταβολή σε Δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Οι Θερμοκρασίες θα κυμανθούν
στην πόλη απο 12°C
 μέχρι 18°C βαθμούς
στα κεντρικά απο 8
°C μέχρι 15°C βαθμούς 
και στα νότια απο 10°C μέχρι 17°C βαθμούς.

Η υγρασία το μεσημέρι στο 65 και τα ξημερώματα στο 85%.

Μία μέρα λοιπόν με σημαντική μεταβολή αλλα πρόσκαιρη η Τετάρτη και θα χρειαστεί η απαιτούμενη προσοχή απο του κατοίκους των Δωδεκανήσων ωστε να μήν αντιμετωπίσουμε προβλήματα.
Η δική μας ενημέρωση έχει ξεκινήσει ήδη στην σελίδα μας στο facebook.

Να είσαστε όλοι καλά και να προσέχετε.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας