Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Φώτο Θεόδωρος Τσιλίκης
Η κακοκαιρία που ξεκίνησε απο το Σαββάτο και σαν κύριο χαρακτηριστικό έχει τα ξαφνικά και συνεχή ξεσπασματα μικρής διάρκειας θα κάνει ένα μικρό δάλειμμα μέχρι τουλάχιστον το απόγευμα της Τρίτης στο νησί της Ρόδου δίνοντας έτσι στους κατοίκους μια ανάσα.

Αναλυτικά

Η βροχές τα ξημερώματα που θα εντοπίζονται και πάλι σε ακαθόριστα σημεία της νήσου καθώς περιμένουμε να έχουμε όμβρους πλέον και όχι μέτωπα σταδιακά θα σταματούν.
Με το πρώτο φώς της ημέρας θα έχουν σταματήσει εντελώς και τα σύννεφα θα γίνονται πιό αραιά βοηθώντας ετσι τον ήλιο να ζεστάνει την ατμόσφαιρα.
Πάνω κάτω σε αυτό το μοτίβο αναμένουμε να κινηθεί η μέρα με μεγάλα ανοίγματα στον ουράνο αλλά και τοπικές συννεφιές ανα διαστήματα.
Η πιθανότητα βροχής θα είναι σχεδόν άνυπαρκτη.
Απο το μεσημέρι και μετά ομως περιμένουμε τα σύννεφα να μαζεύονται εκ νέου κοντα στο νησί και σταδιακά θα καλύψουν το μεγαλύτερο κομμάτι του το απόγευμα.
Ετσι της βραδυνές ώρες θα έχουμε οριστική παύση διαλείμματος και έναρξη βροχών κυρίως στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού με γρήγορη εξάπλωση σε όλα τα τμήματα.
Αναμένεται να περάσουμε στην αλλάγη της ημέρας με βροχές που συνεχώς θα εντείνονται με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Τετάρτης να έχουμε ισχυρά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Μεγάλη η πιθανότητα και χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία σε πολύ μικρή περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στην πόλη απο  9°C 
έως 13°C βαθμούς στα κεντρικά απο 7°C έως 11°C και στα νότια απο 10°C έως 14°C βαθμούς.

Οι άνεμοι μέχρι το πρωί θα πνέουν ασθενείς μέχρι 4 μποφόρ απο Βορειοδυτικές κατευθύνσεις στρεφόμενοί απο το μεσημέρι σε Δυτικούς και αργότερα Νοτιοδυτικούς με την ένταση τους σταδιακά να αυξάνεται και να ακουμπάει της βραδυνές ώρες τα 7 μποφόρ.

Η υγρασία το μεσημέρι στο 60% και την νύχτα κοντα στο 90%.

Για την νέα επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός απο το βράδυ της Τρίτης θα δούμε τα στοιχεία και η αυριανή πρόγνωση μας θα βγεί το απόγευμα για να γνωρίζεται τα πάντα γρήγορα και όσο το δυνατόν ποιό αξιόπιστα.

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας