Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013


Ένα καλά οργανώμενο σύστημα θα επηρεάσει τα Δωδεκάνησα και την Ρόδο το Σαββάτο με ισχύρες βροχές και καταιγίδες που θα δώσουν υψηλά ποσά βροχής.
Απο την νύχτα της Παρασκευής προς Σαββάτο θα σημειώνονται βροχές σε όλα τα Δωδεκάνησα και προς τα ξημερώματα καταιγίδες με προοδευτική αυξηση της έντασης τους.
Της πρωινές ώρες μάλιστα τα φαινόμενα θα ειναι ιδιαιτέρως ισχυρά και με διάρκεια ενω προς το μεσημέρι θα σημειώσουν και δυναμικές εξάρσεις με υψηλή ραγδαιότητα.
Να σημειώσουμε πως οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν μεχρι το τέλος της ημέρας με αυξομειώσεις στην ένταση τους.
Την όλη κατάσταση θα επιδεινώνουν οι ισχυροί Α. Ν-Α άνεμοι που εως και το μεσημέρι θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση τους απο το απόγευμα.
Η θερμοκρασία στην πόλη από 11°C
 έως 13°C βαθμούς και για το υπόλοιπο νησί στα πεδινά απο 10°C έως 13°C βαθμούς και στα ημιορεινά απο 9°C έως 12°C βαθμούς.
Η υγρασία το μεσημέρι στο 65 και την νύχτα στο 85%.
Να τονίσουμε εδώ οτι κατά της εξάρσεις τους τα φαινόμενα θα ειναι ιδιαιτέρως ισχυρά εως και έντονα και απαιτείτε μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων.
Θα συνεχίσουμε κάτα τη διάρκεια όλου του 24 ώρου να μελετάμε τα στοιχεία μας και θα επανέλθουμε με έκτακτο έφοσον κριθεί αναγκαίο.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους με την απαιτούμενη προσοχή.

Παραθέτουμε επεξηγηματικούς χάρτες παρακάτώ.



Υψηλά ποσοστά βροχής απο της 12:00 μέχρι της 16:00 το μεσημέρι δίνει το σύστημα Ποσειδών για την Ρόδο.

Πολύ υψηλά τα ποσοστά βροχής που θα πέσουν σύμφωνα με τον συγκεκριμένο χάρτη στης 09:00 το πρωί.


Τα cape στης 07:00 το πρωί μας προιδεάζουν για ισχυρότατες καταιγίδες.



Ο υετός και οι καταιγίδες στης 06:00 το πρωί.
Φυσικά τα Δωδεκάνησα θα είναι εξαφανισμένα.




Ευχαριστούμε πολύ τον καλό φίλο και προγνώστη Θοδωρή Γκέσουρα καθώς επίσης και το meteoclub για την παραχώρηση της φωτογραφίας.
Το επίπεδο 2 σημαίνει πολύ υψηλά ποσοστά βροχής.

Να είσαστε όλοι καλά

Ιωάννης Μανωλάς & Σταύρος Κεσεδάκης

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας