Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023



Το ένα τρίτο των τραυματισμών από κεραυνούς συμβαίνουν σε εσωτερικούς χώρους, προειδοποιούν τα CDC.


Όταν έχει καταιγίδα με κεραυνούς πρέπει να λαμβάνουμε ορισμένα μέτρα ακόμα και στους εσωτερικούς χώρους, τονίζουν τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως (CDC).
Όπως αναφέρουν, μπορεί να είμαστε ασφαλείς μέσα στο σπίτι μας, αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Στην πραγματικότητα, το σχεδόν ένα τρίτο των τραυματισμών από κεραυνούς συμβαίνουν σε εσωτερικούς χώρους! Γι’ αυτό τον λόγο, τα CDC παρέχουν μερικές συμβουλές ασφαλείας:

1 Να αποφεύγετε την επαφή με νερό

Μην κάνετε μπάνιο ή ντους, μην πλένετε τα πιάτα και μην έχετε καμία απολύτως επαφή με τις βρύσες όσο διαρκεί η καταιγίδα. Υπάρχει κίνδυνος να σας κτυπήσει ηλεκτρική κένωση μέσω των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ο κίνδυνος αυτός μπορεί να είναι μικρότερος με τις πλαστικές σωληνώσεις απ’ ό,τι με τις μεταλλικές. Καλύτερα όμως είναι να τις αποφεύγετε και τις δύο.

2 Μην αγγίζετε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Μην αγγίζετε οτιδήποτε συνδέεται με πρίζα. Κομπιούτερ, λάπτοπ, τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές, πλυντήρια, στεγνωτήρια, φούρνοι κ.λπ. είναι επισφαλή όταν έχει καταιγίδα με κερανούς. Η ηλεκτρική κένωση μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια του ηλεκτρισμού, αλλά και της κεραίας για την τηλεόραση.

3 Μείνετε μακριά από πόρτες, παράθυρα, βεράντες

Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να απολαμβάνετε την καταιγίδα στην βεράντα σας ή καθισμένοι μπροστά στην μπαλκονόπορτα. Ούτε πρέπει να ακουμπάτε στους τοίχους. Η ηλεκτρική κένωση μπορεί να περάσει και από τις μεταλλικές ράβδους που περιέχει το οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν).

4 Μην μιλάτε σε ενσύρματο τηλέφωνο

Τα τηλέφωνα με καλώδιο δεν είναι ασφαλή όταν πέφτουν κεραυνοί. Μην τα χρησιμοποιείτε για κανένα λόγο. Αν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον, μιλήστε με ασύρματο ή με κινητό τηλέφωνο.

Cyclone of Rhodes 2012-2023

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας