Τετάρτη 25 Μαΐου 2022



Στην πόρτα του νομού μας βρίσκεται πλέον το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης το οποίο ξεκινά απο αύριο Πέμπτη καθώς ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο και θα ακουμπήσει τους 35°C με 36°C βαθμούς το μεσημέρι ειδικά στα ανατολικά και νότια της Ρόδου καθως και στην Σύμη το Καστελλόριζο και την Κάλυμνο όπου εκει βεβαίως η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με την Ρόδο παρόλα αυτά είναι και πάλι μια υψηλή θερμοκρασία για νησί.

Οι θερμοκρασίες θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και την νύχτα λίγο πάνω απο τους 22.. με 23.. βαθμούς οι ελάχιστες.

Οι άνεμοι
επιμένουν ΒΔκοι με την ένταση τους να φτάνει τις μεσημβρινές ώρες τα 5-6 bf ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Υγρασία : 30-70%

Την Παρασκευή θα μπορούμε να χαρακτηρίζουμε μίνι καύσωνα την θερμή αυτή εισβολή καθώς ο υδράργυρος θα πλησιάζει τους 37°C με 38°C
 βαθμούς στα ευπαθή και γνωστά τμήματα της Ρόδου αλλα και σε ορισμένα γνωστά νησιά όπως η Σύμη το Καστελλόριζο και η Κάλυμνος ενώ την νύχτα ο υδράργυρος θα παραμένει κοντά στους 24.. με 25.. βαθμούς.

Οι άνεμοι την νύχτα και το ξημέρωμα θα είναι παντού ασθενείς 2-3 μποφόρ ενώ το μεσημέρι θα στρέφονται σε βοριάδες-ΒΔ και θα ενισχύονται στα 5-6 μποφόρ.

Να σημειώσουμε πως η ατμόσφαιρα θα είναι θολή καθώς προβλέπεται μεταφορά σκόνης απο το μεσημέρι της Πέμπτης η οποία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

Καθημερινές προγνώσεις μας μπορείτε να ακούτε απο τις συχνότητες  του Real Voice 99.5

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2022


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας