Πέμπτη 25 Απριλίου 2019



Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι οι θυελλώδεις νοτιάδες κυρίως στο Ιόνιο έως την Μ. Τετάρτη όπου και θα εξασθενούν σταδιακά, οι υψηλές ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα έως το Μ. Σαββάτο και η αισθητή άνοδος στις θερμοκρασίες.

Φαινόμενα περιμένουμε να σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και ορεινά τμήματα της χώρας μας τα μεσημέρια με την μορφή ασθενούς βροχής η οποία λόγω της σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι λασπόνερο.

Σε γενικές γραμμές φαινόμενα υετού ισχυρά δεν θα πρέπει να περιμένουμε να σημειώνονται πουθενά έως και την Μ. Παρασκευή.

Το Μ. Σαββάτο οι άνεμοι θα στρέφονται σε βοριάδες και θα προσπαθεί να καθαρίσει η ατμόσφαιρα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση απο το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή σε ολόκληρη την χώρα.
Το Μ. Σαββάτο την νύχτα αναμένεται να επιδεινωθεί ο καιρός στην Μακεδονία και την Θράκη με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες που έως το πρωί του Πάσχα θα έχουν επεκταθεί και νοτιότερα σχεδόν έως την Θεσσαλία. Θα επηρεαστούν περιοχές της δυτικής Μακεδονίας απο βροχές και καταιγίδες ενώ μετά το μεσημέρι θα μετατοπιστούν μέχρι και την βόρεια Εύβοια οι βροχές με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν και καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατούν νεφώσεις που στα νότια νησιωτικά θα είναι πιο αραιές, και αναμένεται κυρίως ηλιοφάνεια.
Στα βόρεια και ανατολικά νησιά του Αιγαίου περιμένουμε πολύ άστατο καιρό την Κυριακή του Πάσχα με την πιθανότητα για τοπικές μπόρες ειδικά το μεσημέρι να είναι αυξημένη σε Λήμνο , Μυτιλήνη και την Χίο.
Καλός ο καιρός στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες την Μ. Δευτέρα και θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ. στο Ιόνιο.
Να ενημερώνεστε οσοι θελήσετε να διασχίσετε το Ρίο Αντιρίο είτε ακτοπλοικός είτε απο την γέφυρα ειδικά την Μ. Τρίτη.
Την Μ. Τετάρτη θα εξασθενούν οι άνεμοι απο το μεσημέρι.
Στο Αιγαίο ισχυρό νότιο ρεύμα θα επηρεάζει τις θάλασσες Κρήτης , Κυθήρων και Κυκλάδων ανα διαστήματα με 7 μποφόρ επίσης νοτιάδες ανα διαστήματα.
Την Μ. Τετάρτη θα εξασθενούν απο το μεσημέρι.
Οχι παραπάνω απο 4-5 μποφόρ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας πάντα νοτίων διευθύνσεων.
Τις επόμενες μέρες έως και τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου θα πνέουν γενικά ασθενείς απο διάφορες διευθύνσεις παντού.
Για τους ταξιδιώτες απο την Μ. Πέμπτη το βράδυ έως και τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες.
Την Κυριακή του Πάσχα απο τα ξημερώματα θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σε Ιόνιο και βόρειο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ ενώ απο το μεσημέρι και μετά στα Κύθηρα το Κρητικό και το Καρπάθιο επίσης στα 6-7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες στα μέσα της εβδομάδας θα φλερτάρουν με τα πρώτα τριαντάρια ειδικά η Κρήτη και η Ρόδος.
Απο το Μ. Σαββάτο το βράδυ θα σημειώνουν πτώση και την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ξεπερνούν πουθενά το μεσημέρι τους 20 με 23 βαθμούς. Στα ορεινά θα είναι ακόμα χαμηλότερες.



Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα Πρόγνωση , επιμέλεια κειμένου και επεξεργασία χαρτών : Γιάννης Μανωλάς

Copyrights : Cyclone of Rhodes 2012-2019

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας