Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ρόδος - Φώτο : Savvas Tsourouttis

Με νεφώσεις μας αποχαιρετά ο Οκτώβρης.
Με καθαρό ουρανό μας υποδέχεται ο Νοέμβρης.

Αναλυτικά

Με αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αναμένεται και η Δευτέρα και η Τρίτη σε όλα τα τμήματα του νομού.
Νεφώσεις θα επικρατούν ανα διαστήματα στα περισσότερα νησιά του νομού την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου. Πολύ μικρή πιθανότητα για ψιχαλίσματα θα έχει η Ρόδος τις μεσημβρινές ώρες ανάξιες λόγου καθώς δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να δώσουν κάτι παραπάνω.
Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου οι νεφώσεις θα απομακρυνθούν ο καιρός θα ανοίξει και θα παραμείνει αίθριος έως το τέλος της ημέρας.
Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου σε όλα τα τμήματα.

Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι 2 το πολύ 3 μποφόρ σε όλα τα πελάγη έως την Τετάρτη 31 του μηνός απο μεταβλητές διευθύνσεις.
Απο το ξημέρωμα τη 1ης Νοέμβρη θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ και θα στραφούν σε βοριάδες παραμένοντας στα ίδια επίπεδα και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν στα επίπεδα των 24°C με 25
°C βαθμών έως την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σημειώνουν άνοδο φτάνοντας ακόμα και τους 30°C βαθμούς στα νοτιότερα.
Θα ανέβουν και οι ελάχιστες όπου δεν αναμένεται να πέφτουν νωρίς το ξημέρωμα κάτω απο τους 15.. στα ορεινά και κάτω απο τους 18.. με 20.. βαθμούς στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα.

Ελαφρώς αυξημένη θα είναι η υγρασία έως την Τετάρτη 65% - 92% ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα υποχωρήσει 55% - 85%

Σημειώνεται και η μικροποσότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα έως την Τετάρτη το πρωί.
Δεν αποκλείονται τοπικές ομίχλες νωρίς το ξημέρωμα της Τρίτης και της Τετάρτης κυρίως σε περιοχές που το αναγλυφό του εδάφους χαρακτηρίζεται απο λεκάνες.

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2018



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας