Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018


Εκτίμηση φαινομένων για την Πέμπτη και την Παρασκευή και προειδοποίηση περαιτέρω επιδείνωσης το Σ/Κ.
Αναλυτικά

Ρόδος :

Τις πρωινές ώρες υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επηρεαστεί το βορειοδυτικό και ανατολικό τμήμα καθώς και η πόλη απο βροχή η καταιγίδα. Τα φαινόμενα θα συνεχίζουν ανα διαστήματα ολη μέρα και θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκεννώσεις.
Στα υπόλοιπα τμήματα ψιχάλες ανα διαστήματα μόνο.

Υπόλοιπα νησιά :

Καταιγίδες θα σημειώνονται απο το πρωί στην Σύμη την Τήλο και αργότερα στην Νίσυρο ενώ θα συνεχίζουν ανα διαστήματα και για το υπόλοιπο της ημέρας.
Πρός το μεσημέρι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να επηρεαστούν η Κώς η Κάλυμνος η Λέρος και η Πάτμος απο ψιχαλίσματα η παροδική καταιγίδα.
Δεν αποκλείεται να ακουστούν κάποια αστραπόβροντα στην Κώ.
Τα νησιά που δεν αναφέρθηκαν δεν θα πρέπει να περιμένουν κάτι παραπάνω απο νεφώσεις.

Μεσάνυχτα και ξημέρωμα Παρασκευής

Ρόδος :

Θα ενταθούν οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στην πόλη αλλα και πέριξ αυτής ενώ όσο βαδίζουμε πρός το ξημέρωμα θα επηρεαστεί και η νότια Ρόδος οχι όμως απο ισχυρές βροχές η καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα εξασθενούν σύντομα όμως απο τις απογευματινές και κυρίως τις βραδυνές ώρες νέοι πυρήνες θα εισέρχονται στα νότια του νησιού και στην συνέχεια και τα υπόλοιπα ενω θα συνοδεύονται απο πλούσιες ηλεκτρικές εκκενώσεις. Υπόλοιπα νησιά : Ενώ η μέρα θα ξημερώνει με μεγάλα ανοίγματα γρήγορα θα εισέρχονται νεφώσεις απο τα νοτιοδυτικά και θα δίνουν έως τις προμεσημβρινές ώρες καταιγίδες σε Κάσο - Κάρπαθο και λίγο αργότερα στα υπόλοιπα τμήματα. Έως τις βραδυνές ώρες θα έχουν σταματήσει τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 5-6 μποφόρ. Σαββατοκύριακο με Τροπικό Κυκλώνα στην Ελλάδα Ισχυρότατους ανέμους θα φέρει στα Δωδεκάνησα το Κυκλωνικό σύστημα που αναπτύχθηκε στα νοτιοδυτικά κράσπεδα της χώρας μας το οποίο θα αρχίσει να μας πλησιάζει απο το Σαββάτο το απόγευμα. Περισσότερες λεπτομέρειες οσο αφορά τα φαινόμενα και την ένταση των ανέμων θα γίνουν γνωστές στην έκτακτη πρόγνωση της Παρασκευής. Οσοι κανονίζετε ταξίδια για το Σαββατοκύριακο λάβετε υπόψιν την περαιτέρω ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν την χώρα. Να είσαστε καλά Γιάννης Μανωλάς Cyclone of Rhodes 2012-2018


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας