Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Χαμηλό ερχόμενο απο την Μάλτα θα βαθύνει ιδιαίτερα στην θάλασσα των Κυθήρων και θα κινηθεί σε Κρήτη Δωδεκάνησα !

- Αλλαγή του σκηνικού με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας με βροχές και καταιγίδες. Καλύτερα τα πράγματα την Τρίτη και την Τετάρτη και επαναφορά καταιγίδων προς το τέλος της εβδομάδας.
- Προοπτική να αναπτυχθεί τροπική καταιγίδα στην Μεσόγειο θάλασσα απο την Πέμπτη και να κινηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο σε Κρήτη Δωδεκάνησα !

Αναλυτικά

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

Νεφώσεις θα επικρατούν απο το ξημέρωμα σε όλα τα τμήματα που θα πυκνώνουν γρήγορα και θα δίνουν ασθενής βροχή η ψιχαλίσματα σε όλα σχεδόν τα νησιά.
Τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα μοιάζει σαν να βελτιώνεται και θα αναρωτηθείτε εάν τελικά αυτή η πρόγνωση πέσει μέσα ωστόσο θα είναι απλά ενα τρίκ του καιρού καθώς νεφώσεις πολύ γρήγορα θα επιστρέφουν και θα αρχίσουν περίπου μέσα στο μεσημέρι να δίνουν ισχυρές καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται απο πλούσιες ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ δεν θα αποκλείσουμε και σύντομο χαλάζι σε τοπικό επίπεδο.
Δεν θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένα νησιά καθώς όλα θα επηρεαστούν απο την πρώτη φάση της κακοκαιρίας. Τα περισσότερα ποσοστά υετού αναμένονται σε όλα τα νησιά που βρίσκονται κοντά στα Μικρασιάτικα παράλια και τα λιγότερα στα Δυτικότερα νησιά του νομού (Αστυπάλαια - Κάσος - Κάρπαθος).

Προσοχή στους ανέμους καθώς θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελώδεις σχεδόν καθ όλο το 24ώρο με μερική εξασθένιση το απόγευμα στα βορειότερα του νομού. Οι εντάσεις που αναμένονται 6-7 μποφόρ ενώ την στιγμή εκδήλωσης των φαινομένων ριπές 8 μποφόρ νοτιοανατολικών διευθύνσεων.
Το βράδυ θα στραφούν απο Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να πέφτει παντού στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ κυρίως στα νοτιότερα.

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 21 με 22°C βαθμούς το μεσημέρι για να πέσουν στους 16-17.. την νύχτα οι ελάχιστες.

Υγρασία : 70% - 97%

Τρίτη 14 Νοεμβρίου

Δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο πέρα απο πιθανότητα ανω του 50% για μπόρες κατά τις μεσημβρινές ώρες σε Ρόδο και Κώ. Δεν αποκλείεται και καταιγίδα. Απο την νύχτα ο καιρός θα κλείνει σε όλα τα τμήματα και τα μεσάνυχτα κυρίως θα βγαίνουν ψιχαλίσματα η σύντομες μπόρες στα νησιά που έχουν θέα προς τα Μικρασιάτικα Παράλια.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ και θα πνέουν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Οι θερμοκρασίες δεν θα μεταβληθούν και θα φτάσουν τους 21 με 22°C βαθμούς το μεσημέρι για να πέσουν στους 16-17.. την νύχτα οι ελάχιστες.

Υγρασία : 60% - 92%

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου


Διάσπαρτα νέφη και κάποιες στιγμές ηλιοφάνειας κατά την διάρκεια της ημέρας σε όλα τα τμήματα οι οποίες θα πυκνώνουν και θα δίνουν καταιγίδες κυρίως σε Ρόδο Κώ και ενδεχομένως Κάλυμνο , Σύμη , Νίσυρο, Τήλο και Πάτμο. Στα υπόλοιπα νησιά δεν αποκλείονται ψιχαλίσματα η μπόρες αλλα και μεγάλα ανοίγματα.

Οι άνεμοι θα επιμένουν απο Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

Σε μικρή πτώση οι θερμοκρασίες :
Βόρεια : 16 - 20
°C
Νότια : 17 - 21
°C
Ορεινά : 15 - 19°C

Υγρασία : 65% - 95%

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου


Δημιουργία χαμηλού με τάση να βαθύνει ιδιαίτερα και να κινηθεί σε Κρήτη Δωδεκάνησα Κυκλάδες !

Η πρόγνωση μας θα σταματήσει εδώ καθώς πρόκειται για ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που μπορεί να εξελιχθεί διαφορετικά ανα πάσα στιγμή. Γι αυτό τον λόγο νεα πρόγνωση θα εκδοθεί την Πέμπτη το βράδυ ενω θα βγαίνουν ενημερώσεις για την εξέλιξη του κάθε 6 ώρες στην ομάδα μας στο facebook.

Να είσαστε καλά
Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας