Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017


Προειδοποίηση καιρού 

Ισχύει απο την Κυριακή 16 Ιουλίου ώρα 06:00 έως την Δευτέρα 17 Ιουλίου ώρα 00:00.
Ημερομηνία έκδοσης - 14 Ιουλίου 2017 ώρα 17:30


Σημ. : Μεγάλη πιθανότητα να επεκταθούν οι ώρες ενώ τα φαινόμενα να επηρεάσουν και παρακείμενες περιοχές απο αυτές που θα αναφερθούν στο κείμενο.
Θα ενημερωθείτε έγκαιρα με νέο δελτίο την Κυριακή 16 Ιουλίου απογευματινές ώρες.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός απο την Κυριακή τα ξημερώματα με βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται αρχικά στα βορειότερα κράσπεδα της χώρας και σταδιακή επέκταση τους πρός τον Ηπειρωτικό και κεντρικό κορμό καθώς και στο Βόρειοδυτικό Αιγαίο.
Η θερμοκρασίες θα σημειώσουν σημαντική πτώση και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπερνάνε τους 24 με 25 °C βαθμούς ενώ στα ορεινά τους 15 με 16 °C βαθμούς το μεσημέρι.
Ψύχρα θα επικρατεί τις νυχτερινές ώρες.


Ποιό συγκεκριμένα , ι
σχυρές καταιγίδες που θα συνοδευτούν απο έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα , χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ριπές ανέμου τις στιγμές της εκδήλωσης των φαινομένων θα πλήξουν τους νομούς Θεσσαλίας , Σποράδων , Δυτική και Κεντρική Μακεδονία , Μαγνησία , Εύβοια - κυρίως Βόρεια Εύβοια και την Στερεά
Φαινόμενα θα εκδηλωθούν επίσης στην Οροσειρά της Πίνδου στα Ιωάννινα και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου ωστόσο θα έχουν συντομότερο χαρακτήρα χωρίς βέβαια να απουσιάζει η ηλεκτρική δραστηριότητα και η πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Φαινόμενα αναμένονται και στην Πελοπόννησο απο το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας που δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά και να συνοδευτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και χαλαζοπτώσεις.
Οι νομοί που δεν αναφέρθηκαν και βρίσκονται πλησίων απο αυτούς που αναμένονται φαινόμενα θα έχουν μουντό καιρό με μεγάλη πιθανότητα να εκδηλώνονται ψιχάλες η βροχή χαμηλής έντασης ανα διαστήματα απο την Κυριακή το μεσημέρι έως το βράδυ της Δευτέρας.


ΑΤΤΙΚΗ

Την Δευτέρα απο τα ξημερώματα έως το απόγευμα θα επηρεάζεται και η Αττική απο καταιγίδες που δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι ισχυρές και να συνοδευτούν απο ηλεκτρικες εκκενώσεις και χαλαζοπτώσεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύντομα φαινόμενα με την μορφή μπόρας θα εκδηλωθούν στον νομό Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής όμως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας ο Θερμαικός θα πάρει "φωτιά" καθώς θα εκδηλώθούν ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάζουν τα παράλια της ευρύτερης περιοχής καθώς και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη προσοχή στα νησιά των Σποράδων καθώς τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εμμονή και θα εκδηλώνονται για αρκετές ώρες ξεκινώντας περίπου μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και θα συνεχίζουν και την Δευτέρα προκαλώντας ενδεχομένως πλημμυρικά φαινόμενα!

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ : Ασθενές και σύντομα έως καθόλου φαινόμενα την Κυριακή.


Α. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ : Βροχές ποτιστικού τύπου την Δευτέρα με εξασθένηση απο το μεσημέρι και μετά.

Υπαρκτή αλλά μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι Κυκλάδες και η Κρήτη την Δευτέρα.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Σταδιακή πτώση θα σημειώνουν οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να φτάνει το Σαββάτο τους 34 
°C βαθμούς ενώ την Κυριακή τους 31 °C.
Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους τα μεσημέρια στα 4-5 BF ενώ την νύχτα θα εξασθενούν.
Μικρή εξαίρεση η Ρόδος που θα μεταβάλονται για κάποιες ώρες απο τα μεσάνυχτα έως το πρωί με την ίδια ένταση.

Η υγρασία σε άνοδο : Σ. 55% - 75% Κ. 60% - 85%

Νέα πρόγνωση και ενημέρωση για το ενδεχόμενο φαινομένων στα Δωδεκάνησα θα αναρτηθεί την Κυριακή.


Σχολιασμός :
Με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν μπορούμε να μιλήσουμε με άνεση για απότομη παύση των καλοκαιρινών συνθηκών τουλάχιστον για ένα 48ώρο με ισχυρά φαινόμενα και την ψύχρα κυρίως τις πρωινές ώρες να είναι αισθητή. 
Δείξτε προσοχή και ενημερώστε τους επισκέπτες που είναι χιλιάδες αυτή την περίοδο στην Ελλάδα μας.

Χάρτης προειδοποιήσεων στην Αγγλική γλώσσα όπως αναρτήθηκε στην διεθνή σελίδα μας.



Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς


Cyclone of Rhodes 2012-2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας