Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017


Ζημιές, κυρίως στις υποδομές του οδικού δικτύου, προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή των Χανίων και είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τις καταρρακτώδεις βροχές.
Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αντιπεριφέρεια και Δήμοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Από το πρωί η Πυροσβεστική δέχτηκε 25 κλήσεις για απάντληση νερών κυρίως από υπόγεια στην παλιά πόλη των Χανίων, στον Παζινό Ακρωτηρίου, στο Γεράνι του Πλατανιά και τον Αποκόρωνα.

Το μεσημέρι υπήρξε εκτεταμένη κατάπτωση χωμάτων, μέρους του Βενετσιάνικου Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, στην παλιά πόλη των Χανίων. Μέρος των χωμάτων καταπλάκωσε ΙΧ αυτοκίνητο που βρισκόταν στο σημείο παρκαρισμένο.Σε πολλά σημεία του εθνικού αλλά και επαρχιακού δικτύου υπήρξαν καταπτώσεις βράχων με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με μεγάλη δυσκολία
Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις τοποθεσίες Πλατάνι, Καλάμι και Κολυμπάρι

Μεγάλες είναι οι ζημιές και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και ειδικά στην περιοχή του Κολυμπαρίου, όπου έκλεισε ο δρόμος προς Ραβδούχα αφού η ορμή του νερού «ξήλωσε» το οδόστρωμα.
Οι δρόμοι στις περιοχές Βλητέ και στην περιοχή του Ναυστάθμου Σούδας πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μέχρι να φύγουν τα νερά. Στο δρόμο που διέρχεται από τον Ναύσταθμο, χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί μια γυναίκα από το όχημα της ενώ στην περιοχή Κλαδισσος ο δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο

Σε σημεία που αναφέρθηκαν προβλήματα βρέθηκαν συνεργεία της Αντιπεριφέρειας και των Δήμων ενώ η Αντιπεριφέρεια με ανακοίνωση της καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Φωτο/Vid: flashnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας