Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Αστυπάλαια - Φώτο : Φασουλάς Ευάγγελος

- Αστάθεια σε Ρόδο - Καστελλόριζο την Δευτέρα επιδείνωση την Τρίτη.
- Ενισχύονται οι άνεμοι στα πελάγη.

Αναλυτικά

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

Αραιές νεφώσεις και μεγάλα ανοίγματα θα επικρατούν σε όλα τα τμήματα καθ' όλο το 24ώρο.
Αστάθεια θα περιτριγυρίζει την Ρόδο και έχει περιορισμένες πιθανότητες να δώσει τοπικές μπόρες στην πόλη και τις ανατολικές ακτές απο το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα.
Περίπου τις ίδιες ώρες αναμένεται αστάθεια να πλησιάσει και το ακριτικό Καστελλόριζο και έχει μικρή πιθανότητα να δώσει ψιχαλίσματα μικρής διάρκειας.
Στα υπόλοιπα νησιά δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σημαντικά σε όλα τα νησιά φτάνοντας τα 6-7 και τοπικά στα βορειότερα τμήματα τα 8 bf.

Οι θερμοκρασίες σε καλά επίπεδα θα κυμανθούν :

Βόρεια : 14.. - 18°C
Νότια : 15.. - 19°C
Ορεινά 12.. - 17°C

Υγρασίια : 72% - 97%

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Μεταβολή θα παρουσιάζει σε όλη την χώρα ο καιρός απο τα ξημερώματα με βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επεκτείνονται και στα Δωδεκάνησα και θα τα επηρεάζουν απο το μεσημέρι με όμβρους και μικρής διάρκειας βροχούλες που την νύχτα θα ενταθούν.
Συγκεκριμένα απο το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα λαμβάνουν δυναμικό χαρακτήρα και θα συνοδεύονται σταδιακά απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και πολύ πιθανόν απο χαλαζοπτώσεις.
Αναμένεται να επηρεαστούν όλα τα νησιά ξεκινώντας απο τα δυτικά και βόρεια και εν συνεχεία στα ανατολικά και νότια.
Τα λιγότερα φαινόμενα αναμένονται σε Κάσο και Κάρπαθο ενώ τα περισσότερα θα εντοπίζονται στα ανατολικότερα νησιά πλησίον των Μικρασιάτικων Παράλιων.
Πιθανολογώ πως απο το μεσημέρι θα ξεκινήσει σιγά σιγά να επηρεάζεται και η πρωτεύουσα του νομού η Ρόδος με όμβρους μικρής διάρκειας όμως απο αργά το βράδυ και κυρίως πρός τα μεσάνυχτα προβλέπεται έξαρση των φαινομένων.
Προσοχή σε Κώ και Ρόδο αναμένω αξιόλογες ποσότητες νερού!

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο δλδ. στα 6-7 bf απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις με σταδιακή εξασθένηση μετά τα μεσάνυχτα.

Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες :
Βόρεια : 14.. - 18°C
Νότια : 15.. - 19°C
Ορεινά 12.. - 17°C

Υγρασίια : 75% - 99%

Καλή εβδομάδα

Γιάννης ΜανωλάςCyclone of Rhodes 2012-2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας