Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015


- Με καλές συνθήκες σε γενικές γραμμές θα κυλήσει ο καιρός την νέα εβδομάδα στα Δωδεκάνησα.
- Διαφαινόμενη μεταβολή την επόμενη εβδομάδα με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Αναλυτικά

Απο την Δευτέρα 5 έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου ο καιρός προβλέπεται να κυλάει με μεγάλα ανοίγματα και ηλιοφάνεια, ενώ κάποιες νεφώσεις που ανα διαστήματα και πολύ τοπικά θα είναι πιό πυκνές δεν θα είναι ικανές να δώσουν φαινόμενα καθώς χαρακτηριστική είναι η απουσία υετού στα προγνωστικά μοντέλα.
Ωστόσο η Πέμπτη είναι μια μέρα που θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας και να δώσει κάτι και έαν συνεχίζει να υφίσταται το συγκεκριμένο σενάριο θα υπάρξει μια νέα εκτίμηση μας το βράδυ της Τετάρτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο ΒΔές διευθύνσεις μέχρι την Τετάρτη το βράδυ με την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ απο το ξημέρωμα της Πέμπτης θα στρέφονται σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν αρχικά στα 3-4 ενώ απο το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ενισχυθούν και πάλι στα 5 μποφόρ.
Την Παρασκευή θα στραφούν και πάλι σε ΒΔκούς φτάνοντας τα 5 ίσως για λίγο στο Καρπάθιο και τα 6 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα παραμένουν αμετάβλητες και θα κυμαίνονται μεταξύ 24°C και 26
°C βαθμούς και οι ελάχιστες νωρίς το πρωί μεταξύ 17°C και 20°C βαθμούς.

Η υγρασία σε γενικές γραμμές απο 50% μέχρι 90%

Αγαπητοί φίλοι τα τρεξίματα των μετεωρολογικών μοντέλων δείχνουν μια τάση για αλλαγή του σκηνικού την επόμενη εβδομάδα με την έλευση ενός χαμηλού απο τα Βαλκάνια που κατά 90% θα εισέλθει στην Ελλάδα απο τα βορειοδυτικά και θα δώσει ισχυρά φαινόμενα.
Η συγκεκριμένη διαταραχή δείχνει ικανή για πολύ ισχυρά φαινόμενα στην χώρα μας όμως το αν θα φτάσει συμπαγές και στα Δωδεκάνησα ουδείς το γνωρίζει ακόμα.
Επειδή λοιπόν είμαστε μακριά για να κάνουμε οποιαδήποτε πρόγνωση η εκτίμηση έστω, όσα σας περιγράφω είναι απλά εικασίες και τα πράγματα θα είναι σίγουρα ποιό ξεκάθαρα την Παρασκευή όπου το βραδάκι θα επανέλθουμε με την νέα πρόγνωση μας και θα ενημερωθείτε εκ νέου για το θέμα.
Μέχρι τότε να είσαστε καλά.

Καλή εβδομάδα σε όλους

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας