Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ρόδος - Φωτογραφία Φασουλάς Ευάγγελος
Σε συνθήκες έντονης αστάθειας θα περάσει απο αύριο Τρίτη και τουλάχιστον για το επόμενο τετραήμερο η περιοχή μας με αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους ενδεχομένως να είναι και ισχυρές.

Αναλυτικά

Τρίτη 26 Μαίου

Θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος του νομού μας μέχρι της μεσημβρινές ώρες που νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους και θα πυκνώσουν δίνοντας μπόρες μέτριας έντασης μέχρι της πρώτες βραδυνές ώρες.
Να σημειώσουμε πως όλα τα νησια είναι υποψηφια για φαινόμενα απο το μεσημέρι και μετά.


Άπνοια θα επικρατεί σε όλα τα τμήματα μέχρι της μεσημβρινές ώρες όπου και θα αρχίσει σταδιακά απο το Καρπάθιο να ενισχύεται το νοτιοανατολικό ρεύμα φτάνοντας μέχρι τα μεσάνυχτα τα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασίες σε μικρή πτώση


Βόρεια 17.. - 24°C
Νότια 18.. - 25°C 


Υγρασία 65% - 90%

Τετάρτη 27 Μαίου

Με καλές συνθήκες θα ξεκινήσει η μέρα.
Απο το μεσήμερι αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και μέχρι την νύχτα θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθεί καταιγίδα σε Καστελλόριζο, Ρόδο , Κώ , Κάλυμνο , Λέρο και Πάτμο.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί , νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί 6-7 ανάμεσα σε Κώ , Ρόδο και Καστελλόριζο.
Ειδικότερα στην Ρόδο και στην περιοχή της Καμείρου Σκάλας θα έρχονται απο τον Αττάβυρο ώς καταβάτες και θα ακουμπήσουν ακόμα και τα 8-9 μποφόρ γι αυτό να δείξουν προσοχή όσοι διαμένουν η κινούνται σε αυτή την περιοχή !
Απο την Κώ και βορειότερα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα με 5 το πολύ 6 μποφόρ, ανατολικών κατευθύνσεων.
Απο το απόγευμα θα στρέφονται παντού σε δυτικούς όμως θα παραμείνουν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ.

Θερμοκρασίες αμετάβλητες


Βόρεια 17.. - 24°C
Νότια 18.. - 25°C 



Υγρασία 60% - 85%

Πέμπτη 28 Μαίου

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού με την μέρα  να ξεκινάει καλά και το μεσημέρι νεφώσεις και πάλι θα πυκνώνουν στα ανατολικά νησιά και θα επειλούν με καταιγίδες μέχρι και την νύχτα.
Ρόδος , Κώς , Κάλυμνος Κάσος και Κάρπαθος τα νησιά που έχουν της μεγαλύτερες πιθανότητες.


Οι άνεμοι στρέφονται απο δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει και πάλι τα 5-6 ίσως για λίγο στην περιοχή της Ρόδου και 7 μποφόρ.

Θερμοκρασίες σε ανεκτά επίπεδα

Βόρεια 16.. - 23°C
Νότια 17.. - 24°C



Υγρασία 45% - 65%

Μια πρώτη ματιά στον καιρό της Παρασκευής και του τριημέρου

Παραμένει η αστάθεια την Παρασκευή δημιουργώντας και πάλι κατάλληλες συνθήκες για την εκδήλωση καταιγίδων αυτή την φορά στα δυτικά και νότια νησιά.
Ετσι της πρωινες ώρες περιμένω να εκδηλώνονται καταιγίδες σε Κάσο , Κάρπαθο , Αστυπάλαια ισως και την Πάτμο.
Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.
Στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατούν αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν στην Ρόδο και υπάρχει πιθανότητα για ξαφνική καταιγίδα.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ από πλευράς ανέμων φαίνεται να κυριαρχεί το βόρειο ρεύμα το πολύ μέχρι 6 μποφόρ.

Το Σάββατο θα βελτιωθεί ο καιρός παντού ωστόσο στην κεντρική Ρόδο η πιθανότητα για όμβρο το μεσημέρι και το απόγευμα είναι αυξημένη.
Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει σταδιακή άνοδο.
Την Κυριακή και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με τα τωρινά δεδομένα, θα επανέλθουν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες και οι θερμοκρασίες φαίνεται θα επανέλθουν σε καλοκαιρινά επίπεδα.

Σημ. 1 : Χαλαζοπτώσεις και ηλεκτρικές εκκενώσεις βρίσκονται στο πρόγραμμα γι αυτό προσοχή!
Σημ. 2 : Σε περίπτωση που διαφοροποιηθούν δραματικά τα δεδομένα για το τριήμερο θα επανέλθουμε την Παρασκευή με πρόγνωση.
Σημ. 3 : Κατά την διάρκεια της νέας αστάθειας θερμικής φύσεως αυτή την φορά θα είμαστε όπως κάνουμε πάντα στην ομάδα μας στο facebook και θα σας ενημερώνουμε.

Οι χάρτες είναι απο το www.inmeteo.gr

Να είσαστε όλοι καλά

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας