Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015




- Θολούρα και αραιές νεφώσεις θα επικρατούν το Σάββατο, μίνι επιδείνωση τα μεσάνυχτα με καταιγίδες στο βόρειο κυρίως τμήμα του νομού.
- Αστατος την Κυριακή με αραιές επίσης νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα δώσουν και πάλι ασθενέις τοπικές μπόρες.

Αναλυτικά

ΣΑΒΒΑΤΟ

Καλά θα ξεκινήσει και θα κυλάει η μέρα με αραιές νεφωσούλες και μια σχετική θολούρα λόγο της μεταφοράς μικροποσότητας σκόνης σε όλα τα τμήματα.
Απο το μεσημέρι μέχρι το τέλος του 24ώρου οι νεφώσεις θα γίνουν πυκνώτερες και μετά τα μεσάνυχτα θα δώσουν καταιγίδες που κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρές.
Τα φαινόμενα θα συνοδευτούν απο αστραπόβροντα και χαλαζοπτώσεις.
Λίγο την προσοχή τους λοιπόν να έχουν το Σαββατόβραδο όσοι βγούν.
Να σημειώσουμε πως η Ρόδος και το Καστελλόριζο βρίσκονται εκτός φαινομένων απο αυτή την κακοκαιρία και τα όποια φαινόμενα τα περιμένουμε απο Τήλο, Νίσυρο και βορειότερα.
Δηλαδή αν θα επηρεαστεόύν τα δύο νησιά θα γίνει πρός το ξημέρωμα της Κυριακής και θα είναι παροδικά και πολύ τοπικού χαρακτήρα με γρήγορη εξεσθένηση.

Οι άνεμοι
 νοτιάδες που απο την Ρόδο και βορειότερα θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ.Το μεσημέρι θα στρέφονται σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Απο την Ρόδο και νοτιότερα δηλαδή στης θάλασσες Ρόδου και Καστελλορίζου θα παραμείνουν ενισχυμένοι μέχρι την νύχτα φτάνοντας τα 6 μποφόρ.
Θα εξασθενήσουν και εκεί μετά τα μεσάνυχτα.

Οι θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα


Βόρεια 12.. έως 17°C
Νότια 13.. έως 18°C      
Ορεινά 9.. έως 14°C  

Υγρασία 55% - 90%
ΚΥΡΙΑΚΗ

Με αραιές νεφώσεις θα κυλάει το 24ώρο στον νομό που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδεχομένος να δώσουν και πάλι κάποια φαινόμενα στα ανατολικά κυρίως νησιά πλησίον της γειτονικής χώρας.
Το πρωί και το μεσημέρι μικρή πιθανότητα έχει να επηρεαστεί τελικά και η Ρόδος απο αυτή την κακοκαιρία με κάποια αστραπόβροντα να κάνουν την εμφάνιση τους στο βορειοανατολικό τμήμα που βρίσκεται και η πόλη αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσουν και να μπούν στο νησί.
Για τα υπόλοιπα τμήματα το 24ώρο θα κυλήσει με αραιές μόνο νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Η σκόνη θα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειάδες μέχρι την Τήλο 2-3 μποφόρ ενώ στην Ρόδο και το Καστελλόριζο θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες αμετάβλητες


Βόρεια 12.. έως 17°C
Νότια 13.. έως 18°C      
Ορεινά 9.. έως 14°C  

Υγρασία 75% - 95%

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Γιάννης Μανωλάς

ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΡΟΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας