Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015


Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, από 3 συναρμόδια υπουργεία, για την αποζημίωση επιχειρηματιών, τα εμπορεύματα των οποίων καταστράφηκαν από τις πλημμύρες των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013.
Εχει ήδη εκδοθεί κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, αλλά και του υπουργείου Υποδομών, σχετικά με τον υπολογισμό της δαπάνης των εργασιών επισκευής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια.

Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις, ανηρτημένες στην «Διαύγεια (ΑΔΑ: ΒΙΟ91-4ΕΟ και ΑΔΑ: ΒΟΖ21-ΝΨΦ) οριοθετούνται οι περιοχές Αρχαγγέλου, Αφάντου, Ιαλυσού, Καλλιθέας, Λινδίων, Κρεμαστής, Μαριτσών και Παστίδας και παρέχονται πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και όλων των απαιτούμενων εγγράφων, λήγει στις 29 Απριλίου 2015.
Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών των κτηρίων γενικά, και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα κτήρια από τις πλημμύρες της 22ας και 25ης Νοεμβρίου 2013 και 3ης Δεκεμβρίου 2013, στα διοικητικά όρια της Δ.Κ. Αρχαγγέλου της Δ.Ε. Αρχαγγέλου, της Δ.Κ. Αφάντου της Δ.Ε. Αφάντου, της Δ.Ε. Ιαλυσού, της Δ.Κ. Καλυθιών της Δ.Ε. Καλλιθέας, της Δ.Ε. Λινδίων, της Δ.Κ. Κρεμαστής, Δ.Κ. Μαριτσών και Δ.Κ. Παστίδας της Δ.Ε. Πεταλούδων και της Δ.Ε. Ρόδου του Δήμου Ρόδου της Π.Ε. Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και από την πλημμύρα της 25ης Νοεμβρίου 2013 στη Νήσο Ψέριμο.
Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια, από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2013, που έπληξαν τις προαναφερόμενες περιοχές, είναι η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.).

Με την απόφαση ορίζεται προθεσμία ενός έτους (μέχρι την 29 Απριλίου 2015), για την υποβολή, από τους ενδιαφερόμενους, αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίσμα και την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του.
Οι αιτήσεις αυτές θα συνοδεύονται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτίσματος.
Η ανακατασκευή των κτηρίων γίνεται στο οικόπεδο που υπήρχε το πληγέν κτήριο ή σε άλλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του δικαιούχου εντός της ίδιας Δημοτικής Ενότητας.

Σε περίπτωση που το οικόπεδο του δικαιούχου ρυμοτομείται ή δεν μπορεί να κατασκευαστεί το νέο κτήριο εντός αυτού για οποιαδήποτε νόμιμη αιτία, μπορεί να κατασκευαστεί το νέο κτήριο σε άλλο ιδιόκτητο οικόπεδο του δικαιούχου εντός της Περιφερειακής Ενότητας, που βρισκόταν το πληγέν κτήριο.



 Πηγή : www.dimokratiki.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας