Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015


- Μεταβολή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα στα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά

ΔΕΥΤΕΡΑ

Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα σε όλα τα τμήματα που πολύ γρήγορα θα πυκνώσουν και λίγο πρίν το μεσημέρι θα αρχίσουν να δίνουν βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.


Ετσι μέσα στο μεσημέρι αρχικά σε Πάτμο Λέρο Κώ και στην συνέχεια σε Αστυπάλαια Κάσο και Κάρπαθο περιμένουμε βροχές που γρήγορα θα μετατρέπονται σε ισχυρές καταιγίδες και θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και πιθανές χαλαζοπτώσεις.


Της απογευματινές ώρες θα επηρεάστούν η Νίσυρος, Τήλος, Σύμη με βροχές μέτριας έντασης που δεν αποκλείεται να δώσουν και εκεί σύντομα καταιγιδοφόρα ξεσπάσματα. 


Ψιχαλίσματα περιμένουμε ανα διαστήματα στην Ρόδο που της νυχτερινές ώρες θα ενταθούν και θα πάρουν την μορφή καταιγίδων σε όλα τα τμήματα της νήσου.
Δεδομένες θεωρούνται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις και οι χαλαζοπτώσεις.

Το Καστελλόριζο περιμένουμε να επηρεαστεί μετά τα μεσάνυχτα με ισχυρά επίσης φαινόμενα που θα συνοδεύονται και εκεί απο αστραπόβροντα.


Οι άνεμοι θα πνέουν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ σε όλα τα τμήματα όμως στα βόρεια σταδιακά θα στρέφονται σε βορειάδες λίγο πρίν το μεσημέρι και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας μέχρι το απόγευμα τα 7-8 μποφόρ μέχρι το ύψος της Κώ.
Απο την Κώ και νοτιότερα ώς την θάλασσα του Καστελλόριζου θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι το βράδυ όπου και εκεί σταδιακά θα επικρατεί ένα βόρειο, βορειοανατολικό ρεύμα που τα μεσάνυχτα θα ενισχύθεί σημαντικά φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση την νύχτα κυρίως στα βορειότερα νησιά και έτσι θα κυμανθούν απο 10.. έως 15°C και απο 12.. έως 16
°C στα νοτιότερα.
Στα ορεινά απο 8.. έως 12°C βαθμούς.

Υγρασία 60% - 90%

Σημείώνουμε οτι οι δείκτες δυναμικότητας θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και δεν θα αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν μεμονομένες περιπτώσεις στροβίλων θαλάσσης (υδροστρόβιλοι) σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας