Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015


Οι εικόνες από τον χάρτη επιφανείας, δείχνουν πεντακάθαρα ένα καλά οργανωμένο σύστημα στα Νοτιοανατολικά της χώρας μας , καθώς κι ένα μετωπάκι ψυχρό που ήδη επηρεάζει και θα σαρώσει την Κρήτη από απόψε την νύχτα.



Το σύστημα αυτό, που φαίνεται στις εικόνες πως θα κινηθεί το επόμενο 24ωρο , επηρεάζει κυρίως την Νοτιοανατολική νησιωτική χώρα και φυσικά την Κρήτη.

Προσοχή χρειάζεται σε Νοτιοανατολικές κυρίως Κυκλάδες, Σάμο , Ικαρία , Κώ , Ρόδο , Κάσο , Κάρπαθο και Κρήτη, αλλά και σε όλα τα μικρότερα νησιά πλησίον αυτών.

Ιδιαίτερα σε Κρήτη , Ρόδο και Καστελλόριζο.
Οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν , θα είναι ισχυρότατες τοπικά.

Επίσης πέραν της πρόσκαιρης πτώσης της θερμοκρασίας , θα δώσει πολύ ενισχυμένους Βόρειους ανέμους στο Αιγαίο κυρίως αύριο.
Από Σαμοθράκη και Νοτιότερα , Βορειοδυτικό Αιγαίο , Λήμνο , Σποράδες , Εύβοια , Αττική , Ανατολική Πελοπόννησο , Κυκλάδες, Λέσβο , Χίο , Σάμο , Ικαρία , Νότιο Αιγαίο , θάλασσα Κυθήρων , Κρήτη , θα πνεύσουν πολύ ισχυροί άνεμοι!!!!!!



Σε Νότιο Εύβοια , Ανατολική Αττική , ανάμεσα σε Σκύρο και Χίο , Κυκλάδες , Ικάριο Πέλαγος , Μυρτώο Πέλαγος , Δυτικό Κρητικό , θάλασσα Κυθήρων και Δυτική Νότια Κρήτη , θα επικρατήσει θύελλα 8....9Β , ενώ οι τριβές σε ακρωτήρια , κανάλια , στενά περάσματα , φαράγγια , επικλινείς προς τα Νότια περιοχές , θα δίνουν ριπές έως και 10 με 11Β!!!!!!!

Με αργό , σταθερό και προοδευτικό τρόπο , οι άνεμοι από τα Βορειοανατολικά προς τα Νοτιοδυτικά θα περιορισθούν και θα εξασθενήσουν έως το βράδυ παντού , εκτός από τα Νοτιοδυτικά , από Εύβοια Κυκλάδες και Νοτιοδυτικότερα , όπου κι εκεί ίσως κάποιες μονάχα ριπές να δίνουν 7Β.

Να σημειώσω επίσης μία σφοδρή επικράτηση προς το μεσημέρι για κάποιες ώρες Α ανέμων σε Ρόδο Σύμη και Καστελλόριζο , προς το βράδυ ΒΑ και στο Καρπάθιο.

Ημέρα βαθμιαίας βελτίωσης θα είναι η Τετάρτη.

Σπυριδάκης Σάββας
Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας