Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014


Η τελευταία πρόγνωση για το 2014 και η πρώτη για το 2015

Αναλυτικά

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Με πυκνές νεφώσεις στα βορειότερα και αραιές όσο πηγαίνουμε πρός τα νοτιότερα τμήματα θα ξεκινήσει η μέρα.
Σε αυτό το μοτίβο θα φτάσουμε στην μεσημβρινές ώρες που θα αρχίζουν να επηρεάζουν τα βόρεια νησιά απο βροχές χωρίς διάρκεια.
Απο το απόγευμα θα πυκνώνουν οι νεφώσεις και στα νοτιότερα.
Λίγο πρίν την αλλαγή του έτους θα ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ανατολικά νησιά πλησίον των Μικρασιάτικων παράλιων.
Ετσι σε Κώ Κάλυμνο Λέρο και ίσως σε Νίσυρο και Σύμη η αλλαγή του χρόνου έχει μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί υπό βροχή.
Αντίθετα σε Ρόδο, Κάσο, Αστυπάλαια, Κάρπαθο, και Καστελλόριζο περιμένουμε νεφώσεις που συνεχώς θα πυκνώνουν.
Μετά τα μεσάνυχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα επηρεάσουν και την Ρόδο γι αυτό προσοχή σε αυτούς που θα βγούν και σίγουρα θα είναι πόλλοι !

Οι άνεμοι θα συνεχίζουν θυελλώδεις απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις 7-8 ίσως στο Καρπάθιο 9 όμως απο το μεσημέρι θα εξασθενούν και μέχρι την νύχτα δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα βόρεια απο 9.. έως 14°C βαθμούς και στα νότια απο 10.. έως 18°C

Υγρασία 65% - 95%

ΑΝΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Απο το πρωί βροχές περιμένουμε στην Πάτμο που σταδιακά όσο περνάει η μέρα θα μετατοπίζονται και θα επηρεάζονται η Αστυπάλαια η Λέρος η Κάλυμνος και η Κώς.
Και ενώ οι βροχές θα συνεχίζονται ανα διαστήματα μέχρι το απόγευμα στα παραπάνω νησιά σταδιακά σε Κάσο και Κάρπαθο θα έχουμε έναρξη καταιγίδων.
Τα φαινόμενα θα περνάνε σε ύφεση την νύχτα όμως η Ρόδος θα συγκντρώσει πολλές πιθανότητες για να εκδηλωθούν μετά τα μεσάνυχτα ισχυρές βροχές συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων.
Συνιστώ προσοχή!



Οι άνεμοι θα ενισχύονται σταδιακά και πάλι και θα φτάσουν μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα στα 5-6 μποφόρ απο βόρειες διευθύνσεις και στα νότια επίσης θα ενισχυθούν το μεσημέρι στα 5-6 μποφόρ απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις όμως.
Την νύχτα θα εξασθενούν μόνο στα νότια.

Οι θερμοκρασίες σε πτώση απο 7.. έως 12
°C στα βόρεια και απο 8.. έως 13°C στα νότια τμήματα.

 Υγρασία 65% -90%

Η ομάδα μας εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά.

Γιάννης Μανωλάς



Κυκλώνας Ρόδου





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας