Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014


Αντικυκλώνας 1020mb , καλύπτει την περιοχή μας κι ευρύτερα τα Βαλκάνια , ο οποίος ακόμη συνδυάζεται ασθενώς με τις χαμηλές πιέσεις των 1015mb στην Κύπρο , διατηρώντας τα Βοριαδάκια στα Νοτιοανατολικά κυρίως.

Συνέπεια όλων αυτών , οι ξαστεριές , η αυξημένη υγρασία κυρίως στις Δυτικές και Βόριες περιοχές , οι ασθενείς άνεμοι , η πολύ μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές ημέρας και νύχτας με πολύ χαμηλές ελάχιστες και υψηλές μέγιστες στα Ηπειρωτικά εσωτερικά , ομίχλες και περιορισμένες ορατότητες κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια περί του ξημερώματος , στάσιμες χαμηλές νεφώσεις την ημέρα γύρω από τους ορεινούς όγκους , σχεδόν άριστες συνθήκες διαύγειας και ορατότητας κυρίως στα Ανατολικά και Νότια τμήματα και φυσικά ΑΝΟΜΒΡΙΑ.
Μία κατάσταση που φαίνεται να μας συνοδεύει ολόκληρη σχεδόν την εβδομάδα.

Η μεταφορά σκόνης από την Τετάρτη στα Δυτικά και προοδευτικά Ανατολικότερα έως την Παρασκευή , είναι άλλο ένα άσχημο γεγονός.

Επίσης η επικράτηση Δυτικών ρευμάτων την Παρασκευή , πιθανώς συνοδεία ηλιοφάνειας και αρκετά θερμών αερίων μαζών άνωθεν , να δώσει έως και 33oC μέγιστες , σε ευαίσθητες περιοχές απέναντι σε καταβάτες θερμούς ξηρούς ανέμους σε Νοτιοανατολική Πελοπόννησο , Βορειοδυτική και Ανατολικά των οροσειρών εσωτερική Κρήτη.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία , ο Οκτώβριος πάει άκλαφτος καιρικά , όσον αφορά βροχές η κακοκαιρία.
Οι τελευταίες του ημέρες ίσως κρύβουν κάτι όμορφο.
Θα συνιστούσα βεβαίως , επειδή συνεχώς τα στοιχεία μεταβάλλονται , να είμαστε υπομονετικοί , χωρίς να προδικάζουμε κάτι.

Οι Χανιώτες στην Κρήτη , ας έχουν τον νού τους μήπως απολαύσουν καμμία υπέροχη καταιγίδα διότι οι ευκαιρίες είναι λίγες.

Μία διαφαινόμενη διαταρραχή προς τς τέλη της εβδομάδος πέραν ΒΔ ανέμων και πτώσης της θερμοκρασίας , βροχές πέραν πολύ ΒΑ περιοχών , δεν φαίνεται σοβαρή προς το παρόν.

Το μόνο σίγουρο είναι η καλοκαιρία της εβδομάδας που υποδεχθήκαμε και τα 30άρια εκ νέου προς τα μέσα της.

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας