Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014


Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός απο τα ξημερώματα της Τετάρτης στα Δωδεκάνησα με κύριο χαρακτηριστικό τους νοτιάδες και της παροδικές νεφώσεις που θα είναι ποιό πυκνές ανά διαστήματα.
Της μεσημβρινές και της νυχτερινές ώρες προβλέπονται ψιχαλίσματα σε ορισμένα νησιά ενώ όσο η μέρα θα οδεύει προς το τέλος της θα αυξάνονται οι πιθανότητες για παροδικές καταιγίδες.

Ας τα δούμε αναλυτικά

Φθινοπωρινή προβλέπεται να είναι η Τετάρτη στον νομό μας με αρκετή συννεφιά και νοτιάδες που θα βρίσκονται σε προοδευτική ενίσχυση όμως παρ' όλα αυτά δεν περιμένουμε να συνοδεύονται απο φαινόμενα τουλάχιστον μέχρι το βράδυ.
Θα υπάρχουν μάλιστα και μεγαλα ανοίγματα στον καιρό.
Κάποιες σταγόνες ανα διαστήματα συνοδεία αστραπόβροντων σε Αστυπάλαια, Κάσο, Κάρπαθο, Πάτμο και νότια Ρόδο το μεσημέρι δεν χρήζουν ιδιαίτερης μνείας καθώς θα εκδηλώνονται κατά κύριο λόγο κοντά στης ακτές των προαναφερθέντων νησιών και γρήγορα θα απομακρύνονται.
Βεβαίως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι λουόμενοι και να απομακρύνονται απο τις ακτές εγκαίρως καθώς παραμονεύουν όπως είπαμε ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Την νύχτα κάποια αστραπόβροντα που θα συνοδεύονται απο ψιχάλες θα κάνουν την εμφάνιση τους και στην πόλη της Ρόδου αλλά και στην πόλη της Κώ λίγο αργότερα.
Μάλιστα στην πόλη της Κώ δεν αποκλείεται πέρασμα καταιγίδας.
Τα φαινόμενα ωστοσό μετά τα μεσάνυχτα θα δώσουν την εντύπωση πως εξασθενούν όμως αυτό θα συμβεί πρόσκαιρα.
Στα υπόλοιπα τμήματα η μέρα θα κυλάει με παροδικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια.


Οι άνεμοι όπως τονίσαμε θα στραφούν απο νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα ενισχύονται συνεχώς φτάνοντας και τα 6 μποφόρ σε όλα τα τμήματα μέχρι το απόγευμα.
Εξαίρεση αποτελέι το Καστελλόριζο που η νότια αύρα δεν θα ξεπερνάει τα 4 μποφόρ.
Και στην Ρόδο όμως την ουσιαστική ενίσχυση των ανέμων θα πρέπει να την περιμένουν απο αργά την νύχτα οι κάτοικοι.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κυρίως την νύχτα και θα κυμανθούν απο 17.. έως 22°C βαθμούς στα βόρειότερα νησιωτικά τμήματα ενώ στα νοτιότερα θα κυμανθούν απο 18.. έως 23°C βαθμούς.


Η υγρασία στην Ρόδο σε άνοδο απο 60% μέχρι 95%.

Απο την ομάδα μας στο facebook μπορείτε να μαθένετε οποιαδήποτε στιγμή την εξέλιξη του καιρού μέσα απο της αναφορές των φίλων μας.

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας