Παρασκευή 30 Μαΐου 2014


Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και το Σαββάτο στα Δωδεκάνησα και την Ρόδο με μπόρες και τοπικές βροχούλες κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως στα νησιά που βρίσκονται κοντά στα Τούρκικα παράλια.

Αναλυτικά 



Στην Ρόδο ξημερώνει με πυκνώτερες νεφώσεις απο τα υπόλοιπα νησιά και φτάνοντας στης 09:00 το πρωί όπως βλέπουμε στον χάρτη οι νεφώσεις θα επικεντρωθούν στα βόρεια τμήματα και θα δώσουν την έναρξη για ασθενή βροχούλα στην θάλασσα.
Στα υπόλοιπα τμήματα αραιές νεφώσεις τα ξημερώματα μέχρι το πρωί με πολύ μικρή πιθανότητα για ψιχαλίσματα σε Κάσο και Κάρπαθο.




Βαδίζοντας πρός το μεσημέρι οι αραιές νεφώσεις θα σχηματίζουν όμβρους σταδιακά και ένας απο αυτούς φένεται να απασχολεί την Κέφαλο στην Κώ με μικρή πιθανότητα να κινηθεί πρός την πόλη και να δώσει ψιχάλα.
Φτάνοντας στο μεσημέρι στης 15:00 βροχή θα έχουμε στο θαλάσσιο τμήμα ανατολικά της Ρόδου ενώ στα δυτικά θα φτιάχνεται νέος όμβρος χωρίς να αποκλείεται να δώσει παροδικά ψιχαλίσματα και να κινηθεί στο εσωτερικό του νησιού φτάνοντας πρός την πόλη.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στα υπόλοιπα τμήματα.




Συνεχίζονται οι αραιές νεφώσεις της απογευματινές ώρες κυρίως στα ανατολικά νησιά μας πλησίον της Τουρκίας με την μεγαλύτερη πιθανότητα για κάποια παροδική μπόρα να την έχουν το Καστελλόριζο και η Κάλυμνος.
Στης 21:00 το βράδυ όπως βλέπουμε και στον χάρτη παρελθόν θα αποτελούν οι νεφώσεις και το τέλος του 24ώρου θα μας βρεί με πλήρη ξαστεριά σε όλόκληρο τον νομό.

Οι άνεμοι στην Ρόδο θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις αρχικά με ένταση 4 μποφόρ ενω το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 ίσως και 6 μποφόρ ίδιων διευθύνσεων.

Οι θερμοκρασίες σε πτώση
Πόλη απο 17°C
 έως 23°C
Κεντρικά απο 15°C έως 23°C 
Νότια απο 18°C έως 25°C.

Η υγρασία απο 60 μέχρι 86%

Οι άνεμοι ενισχυμένοι στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις στην θαλασα Κω με ένταση 5-6 μποφόρ και στο Καρπάθιο δυτικόι 6-7 καθ όλη την ημέρα ενώ δεν απλείουμε και ριπές 8 μοφόρ.

Οι θερμοκρασίες στα βόρεια τμήματα απο 15°C
 έως 22°C και στα νότια απο 18°C έως 25°C βαθμούς.

Να είσαστε όλοι καλά

Γιάννης Μανωλάς & Σταύρος Κεσεδάκης



Κυκλώνας Ρόδου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας