Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014



Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Βρετανία, με χιλιάδες ανθρώπους νοτιοδυτικά της χώρας να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα. Την ίδια στιγμή, σοβαρά προβλήματα έχουν σημειωθεί στις συγκοινωνίες εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων και των ισχυρών ανέμων που πνέουν με ταχύτητα 146 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Η εταιρεία Western Power Distribution (WPD) ανέφερε ότι διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν σε 44.000 νοικοκυριά από χθες ενώ 5.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στο σκοτάδι.


Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 9 έκτακτα δελτία ακραίων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για σφοδρές πλημμύρες και κάνοντας λόγο για συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στο μεγαλύτερο τμήμα των νοτιοδυτικών ακτών μεταξύ της Κορνουάλης και του Ντόρσετ.

Προβλήματα υπήρξαν στις σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες, ενώ τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν μεταξύ της Κορνουάλης και του Σόμερσετ εξαιτίας των πλημμυρών.


Στην πόλη Ντόουλις, στο Ντέβον, ένα τμήμα των κυματοθραυστών που βρίσκονταν κάτω από τις ράγες κατέρρευσε.


Τα περιπατητικά μονοπάτια στην περιοχή έκλεισαν, ενώ οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν τις ακτές και 30 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.



Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα προεδρεύσει έκτακτης σύσκεψης της Επιτροπής Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων 'Κόμπρα' (COBRA), ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν επιπλέον 120 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες επισκευών των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια του έτους.


Στις ακτές της Βρετάνης, περίπου 22.500 νοικοκυριά παρέμειναν σήμερα το πρωί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας την περιοχή έπληξαν καταιγίδες με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης.


Η δυτική Βρετανία και η Γαλλία πλήττονται από καταιγίδες και πλημμύρες κατά τη διάρκεια ενός εκ των ηπιότερων, σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, αλλά και πιο βροχερών χειμώνων των τελευταίων ετών.

Μία από τις περιοχές στη Βρετανία που έχουν αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το Σόμερσετ Λέβελς, όπου 518 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό για τουλάχιστον ένα μήνα.



Τουλάχιστον 40 σπίτια έχουν πλημμυρίσει, όπως και οι δρόμοι που οδηγούν σε πολλά χωριά όπου πλέον μπορεί κανείς να φθάσει μόνο με βάρκα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας