Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014


Ο Μάρτιος μπαίνει με χειμωνιάτικες διαθέσεις και το εορταστικό τριήμερο που ξεκινάει απο αύριο Σάββατο σηματοδοτεί το άμεσο πέρασμα σε επιδείνωση του καιρού στην Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.


Εμείς διαλέξαμε να συνεχίσουμε να βγάζουμε καθημερινή πρόγνωση καθώς τα στοιχεία μας για τα Δωδεκάνησα συνεχώς μεταβάλονται.


Παρόλα αυτά γι αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν και θέλουν οποσδήποτε μια πρόγνωση θα την βρούν στο τέλος του άρθου με της πιθανότητες για σωστή προσέγγιση να είναι 50%.
Πάμε λοιπόν στην πρόγνωση του Σαββάτου.

Αναλυτικά για την Ρόδο

Απο τις πρωινές ώρες οι νεφώσεις στο νησί μας θα πυκνώνουν και τις προμεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχής η σύντομης μπόρας σε διάσπαρτα σημέια του νησιού αρχικά κυρίως στα νότια τμήματα και στην συνέχεια στα
 βορειότερα.

Της βραδυνές ώρες περιμένουμε διάλειμμα στα φαινόμενα αλλά όσο θα οδεύουμε στην αλλαγη της ημέρας προς Κυριακή οι νεφώσεις θα γίνονται ξανά απειλητικές με πολλές πιθανότητες επανέναρξής βροχοπτώσεων.

Να σημειώσουμε εδώ πως το σημαντικότερο στοιχείο του καιρού το Σαββάτο θα είναι η απότομη εντατικοποίηση των ανέμων που απο 4-5 μποφόρ το πρωί γρήγορα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ (με ριπές 8) ενω το βράδυ θα φτασουν καθαρά τα 8 μποφόρ κατι που σημαίνει και σημαντικό ύψος κυμματισμού.

Οι θερμοκρασίες στην πόλη απο 12°C
 έως 17°C στα κεντρικά απο 9°C έως 16°C και στα νότια απο 12°C έως 18°C βαθμούς.

Η υγρασία την νύχτα στα επίπεδα του 95% ενω την ημέρα στο 70%.

Αναλυτικά για τα Δωδεκάνησα

Περίπου παρόμοιες αναμένονται οι συνθήκες και στα υπόλοιπα νησιά του νομού μας με την διαφορά οτι θα έχουμε βροχούλες στα νότια νησία μας απο νωρίς το πρωί και περισσότερες βροχές απο το ύψος της Νισύρου και βορειότερα απο τις προμεσημβρινές ώρες.
Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν απο 8°C
 έως 14°C βαθμούς στα βόρεια τμήματα στα κεντρικά απο 9°C έως 15°C και στα νότια απο 10°C έως 16°C βαθμούς.

Εκτίμηση με 50% πιθανότητες για το τριήμερο.

Μια πρώτη εικόνα για την Κυριακή δειχνει ενα βροχερό πρώτο μισο της ημέρας και πρόσκαιρη βελτίωση απο το μεσημέρι.
Οι άνεμοι σε σταδιακή εξασθένηση απο το μεσημέρι.
Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν μικρή άνοδο.

Για την καθαρα Δευτέρα περιμένουμε μια βροχερή ήμερα κύριως απο το μεσημέρι και μετά όταν και οι βροχές θα εντατικοποιήθουν και θα γίνουν σοβαρές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα ευνοούν το πεταγμα του χαρταετού αλλα οι γενικές καιρικές συνθήκες θα ειναι άσχημες για να βρισκόμαστε στην ύπαιθρό.
Η θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση.

Σας υπενθυμίζουμε πως η εκτίμηση αυτή γίνετε με τα υπάρχοντα στοιχεία τα οποία συνεχώς ανανεώνονται και με συνεχή μελέτη θα σας ενημερώνουμε όπως είπαμε απο τις καθημερινές προγνώσεις μας αλλα και με αναρτήσεις απο την ομάδα μας.

Καλο Μήνα σε ολους και καλά να περάσετε.

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας