Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014


Τελευταία μέρα καλοκαιρίας θα είναι για το νησί της Ρόδου η Παρασκευή.


Απο το Σαββάτο σταδιακά θα περάσουμε σε ένα διάστημα μέχρι τουλάχιστον το τέλος του μήνα με συνεχής και σοβαρές κακοκαιρίες σε όλα τα Δωδεκάνησα.


Αίτια θα είναι οι υψηλές πιέσεις που ασκούνται απο τους δυό αντικυκλώνες (Αζορικός και Σιβηρικός) με αποτέλεσμα την δημιουργία κυκλογεννέσεων στην περιοχή της Μεσογείου προκαλόντας διαδοχικά αβαθή βαρομετρικά χαμηλά που θα διασχίζουν τη χώρα μας της επόμενες μέρες και θα δίνουν πλούσιες βροχές και καταιγίδες.

Πάμε να δούμε τον καιρό της Παρασκευής

Με ηλιοφάνεια σε όλο το νησί θα ξεκινήσει η μέρα στο νησί μας.
Σύντομα όμως νεφώσεις θα αρχίσουν να καλύπτουν το νησί που από το μεσημέρι θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο χωρις όμως να δίνουν φαινόμενα.
Το βράδυ οι νεφώσεις αυτές θα αρχίσουν να αποκτούν δυναμικό χαρακτήρα και θα υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές αρχικά στα νότια του νησιού ενώ τα μεσάνυχτα προς το Σαββάτο σταδιακά θα επεκτείνονται σε όλο το νησί.

Οι άνεμοι ξεκινούν απο Δυτικές ΒΔ διευθύνσεις το πρωί και σταδιακά μέσα στην μέρα θα στρέφονται σε ΝΑ.
Και στις δυο περιπτώσεις η ένταση τους θα ειναι 4 μέ 5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν στις υψηλές τιμές που συνηθίσαμε το τελευταίο διάστημα και θα κυμανθούν στην πόλη απο 12°C εώς 17°C
στα κεντρικά απο 9°C έως 16°C   και στα νότια τμήματα απο 11°C έως 17°C   βαθμούς.
Η υγρασία το μεσημέρι στο 65 και τα ξημερώματα στο 90%.

Η Παρασκευή θα είναι μια σχετικά συνεφιασμένη ημέρα λοιπόν που σταδιακά όπως είπαμε θα οδηγήσει σε σοβαρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτική και η αυριανή πρόγνωση μας που θα βγεί πιο νωρίς απο το συνηθισμένο ωστε να έχετε πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση αφού αναλύσουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας