Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013



Ο 31χρονος Ιρλανδός Bernard ζει με μια ιδιαιτερότητα: δεν μπορεί να αγγίξει οτιδήποτε κρύο, μιας και θα πάθει αλλεργία.

Ακόμα και η παραμικρή νιφάδα χιονιού μπορεί να προκαλέσει μια μοιραία για τη ζωή του αντίδραση. Δεν μπορεί να ακουμπήσει κάτι κρύο, δεν μπορεί να πιει ενα κρύο αναψυκτικό, δεν μπορεί να σταθεί έξω αν έχει αέρα.

«Τρέμω όταν έρχεται ο χειμώνας», εξομολογείται στην Daily Star o ίδιος. «Ξέρω ότι στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει το κρύο, με τη διαφορά όμως ότι για μένα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Μου κοστίζει μια περιουσία η αποπληρωμή των λογαριασμών θέρμανσης, αλλά και η αγορά ζεστών ρούχων, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή»,

«Από τότε που εκδήλωσα την αλλεργία, η ζωή μου άλλαξε συθέμελα.
Ακόμα και μια απλή βόλτα στην παμπ με τους φίλους μου είναι πλέον επικίνδυνη».

Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο Βernard από το Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας ανέπτυξε την παράξενη αυτή αλλεργία πριν από περίπου ένα χρόνο, μια κρύα ημέρα που η θερμοκρασία άγγιξε αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν. 
Εκείνη τη μέρα είχε σταθεί για ώρα, περιμένοντας το λεωφορείο στη στάση. Τα πόδια του άρχισαν να πρήζονται και δεν μπορούσε πλέον να σταθεί όρθιος.

Τον περασμένο Φεβρουάριο διαγνώστηκε η πάθησή του και από τότε όλη του η ζωή άλλαξε. Χρειάζεται γάντια για να ακουμπήσει πράγματα από την κατάψυξη, ενώ προσέχει πολύ τι θα φορέσει και πόσο θα καθίσει έξω στο κρύο.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας