Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013


Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η κεντρική Ευρώπη. Μέχρι στιγμής 10 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ αρκετοί είναι και οι αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις σε Τσεχία, Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία
Τσεχία: Εκκενώθηκαν σπίτια λόγω των πλημμυρών
Οι χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει την Τσεχία την τελευταία δεκαετία εξανάγκασαν σχεδόν 2.700 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της Βοημίας με χαμηλό υψόμετρο, ενώ η άνοδος της στάθμης του νερού στον ποταμό Μολδάβα, ο οποίος απειλεί το ιστορικό κέντρο της Πράγας, ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν σχολεία και έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον τέσσερις ακόμη, ανάμεσά τους δύο οι οποίοι έκαναν ράφτινγκ 30 χλμ. νοτιοδυτικά της Πράγας.
Αυστρία: Εκκενώσεις σπιτιών λόγω βροχοπτώσεων
Εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης τις τελευταίες εβδομάδες. Στην Αυστρία, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κατολίσθηση και δύο αγνοούνται.
Ουγγαρία:
Ο δήμαρχος κήρυξε την πόλη σε κατάσταση συναγερμού το πρωί, φοβούμενος ότι θα μπορούσαν να εκδηλωθούν πλημμύρες όπως εκείνες του 2002. Η τελευταία φορά που η Κεντρική Ευρώπη έζησε παρόμοιες πλημμύρες ήταν το 2002, όταν πέθαναν 17 άνθρωποι στην Τσεχία ενώ η ζημιές έφτασαν τα 20 δισ. ευρώ.













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας