Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μετά λοιπόν τον καλοκαιρίνο καιρό απο θέμα θερμοκρασίας που αγγίξαμε τους 28 βαθμους στην Κρήτη, και τους 22 στην Ρόδο και μετά τους νότιους άνεμους που ιδιαίτερα την Πέμπτη στην κυριολεξία μας σάρωσαν φτάνοντας άκομα και τα 11 μποφόρ στα ανοιχτά την Ρόδου θα περάσουμε σε ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό το Σαββατοκύριακο.





Αναλυτικά

Οι άνεμοι έχουν κάνει ήδη στροφή σε ολόκληρη την χώρα σε Βορειάδες και οι θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο προβλέπεται να κάνει βουτιά ακόμα και 8 βαθμούς κάτω απο το μηδέν!
Οι χιονοπτώσεις είναι δεδομένες για της γνωστές περιοχές της χώρας ενώ υπάρχουν πιθανότητες για χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά!
Στην Ρόδο η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να πέφτει απο άποψε το βράδυ και μέχρι αύριο το κρύο θα είναι αρκετά αισθητό και στο νησί.

Ο ουράνος το πρωί του Σαββάτου με αρκετά σύννεφα που συνεχώς θα πυκνώνουν και πολύ σύντομα θα έχουμε της πρώτες βροχές.
Πρός το μεσημέρι θα έχουμε και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζόπτωσης.
Απο το απόγευμα θα έχουμε μικρή βελτίωση αλλα αργά το βράδυ ουσιαστική.
Η θερμοκρασία όπως είπα σε πτώση και νωρίς το πρωί στης 06:00 θα βρεθεί κοντά στους 7 βαθμούς ενώ το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.
Οι άνεμοι απο βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Την Κυριακή αν εξαιρέσουμε τα διάσπαρτα σύννεφα στον ουρανό το πρωί θα έχουμε αρκετά βελτιωμένο καιρό χωρίς κανένα φαινόμενο εκτός απο τους λίγο ποιό ενισχυμένους σε σχέση με το Σάββατο ανέμους σε 6 με 7 μποφόρ πάντα απο βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με το Σάββατο η αίσθηση όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη και αυτό λόγω των ενισχυμένων βορειάδων.


Την καθαρά Δευτέρα ο χαρταετός με λίγη δυσκολία θα πετάξει στον Ροδίτικο ουρανό καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα είναι ασθενείς 3 με 4 μποφόρ.
Κάποιες στιγμές και ιδιαίτερα πρός το μεσημέρι μια τοπική αύρα θα μας δίνει και 5 μποφόρ οπότε εκείνη η ώρα είναι νομίζω η καταλληλότερη για να πετάξετε τον χαρταετό σας.
Η θερμοκρασια θα βρίσκετε σε βαθμιαία άνοδο όλη την διάρκεια της ήμερας παρόλο που το πρωί στης 06:00 το θερμόμετρο θα δείξει 8 βαθμούς το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στους 16.
Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας την Τρίτη.


Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως ο καιρός μοιάζει λίγο με ιδιωτικό υπάλληλο.
Το πενθήμερο καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακα χειμώνας!
Τον ονομάζω έτσι γιατί όπως όλα δείχνουν το κύριο χαρακτηριστικό του μέχρι τουλάχιστον της 24 Μαρτίου θα είναι το ίδιο.



Εύχομαι σε όλους σας καλή Σαρακοστή και καλές Απόκριες.
Καλό τριήμερο.

Γιάννης Μανωλάς

ΠΗΓΗ : kyklonasrodou.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας