Τρίτη 12 Μαρτίου 2013


Λευκή μέρα ξημέρωσε και στο Παρίσι, με το χιόνι να καλύπτει τα πάντα!
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη βορειοδυτική Γαλλία, εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Εξαιτίας του χιονιού προκλήθηκε αναστάτωση και στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιφέρεια του Παρισιού και η εταιρεία των σιδηροδρόμων (SNCF) συμβούλευε τους κατοίκους των προαστίων να μην μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών.





Επτά εκατομμύρια άνθρωποι που κατοικούν στην περιφέρεια του Παρισιού χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μεταβούν στην εργασία τους.

Η κυκλοφορία των τρένων του RER (το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο), τα οποία χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των προαστίων του Παρισιού, γίνεται με σημαντικά προβλήματα σε όλες τις γραμμές.
Στο οδικό δίκτυο η κατάσταση είναι επίσης δύσκολη, καθώς τα οδοστρώματα είναι ολισθηρά και έχουν συμβεί ατυχήματα με νταλίκες.

Οι χιονοπτώσεις πρόκειται να συνεχιστούν όλη την ημέρα σε όλη την περιοχή του Παρισιού και το στρώμα του χιονιού μπορεί να φτάσει τα 8 ως 12 εκατοστά.
Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας είχε ζητήσει ήδη από χθες το βράδυ από τις αεροπορικές εταιρίες να ματαιώσουν σήμερα μέχρι και το ένα τέταρτο των πτήσεών τους από και προς τα αεροδρόμια Σαρλ ντε Γκολ και Ορλί.

Σήμερα το πρωί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Μποβέ, σε απόσταση 60 χλμ. από το Παρίσι, το οποίο υποδέχεται τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Τουλάχιστον 800 οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους στη βορειοδυτική Γαλλία εξαιτίας του χιονιού, ενώ περισσότερα από 68.000 σπίτια στη Βρετάνη και στην Κάτω Νορμανδία έμειναν χωρίς ρεύμα! 
Οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο νομάρχης του διοικητικού διαμερίσματος της Μάγχης, στη Νορμανδία, έκανε έκκληση στους πολίτες μέσω Facebook να τους βοηθήσουν, αν είναι δυνατόν. Στη Μάγχη και το Καλβαντός, οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Περίπου 200 με 300 οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε εθνικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την περιοχή Σεν Ζοζέφ με το Χερβούργο, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους αναζητώντας καταφύγιο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στη διάθεση των εγκλωβισμένων η κυβέρνηση έθεσε προσωρινά καταλύματα, ενώ επιστρατεύθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που θεωρούνται "ασυνήθιστες για την εποχή, τόσο λόγω των ποσοτήτων του χιονιού όσο και εξαιτίας της διάρκειάς τους", αναμένεται να υποχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τη γαλλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Προβλήματα από τον χιονιά εντοπίζονται και στο Βέλγιο, κυρίως στις μεταφορές καθώς παγετός επικρατούσε σε πολλούς οδικούς άξονες, σύμφωνα με τις επίσημες υπηρεσίες.
Στις 08:00 (τοπική ώρα), στους κύριους οδικούς άξονες, η κυκλοφορία ήταν εξαιρετικά δύσκολη σε μήκος 1.600 χλμ., ενώ συνήθως το φαινόμενο αυτό δεν υπερβαίνει την ώρα αυτή τα 200 χλμ.. 

Ο άνεμος συμβάλλει στη δημιουργία παγετού στο οδόστρωμα. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στην κυκλοφορία των τρένων και των λεωφορείων. Οι αμαξοστοιχίες Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τις Βρυξέλλες αναμενόταν ότι θα έχουν σημαντικές καθυστερήσεις. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας