Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013



Τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες της Παρασκευής και του πρώτου μισού του Σαββάτου θα διαδεχτεί μία κακοκαιρία express η οποία αναμένουμε να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ έντονες βροχές στα πεδινά και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία το νέο κύμα βροχοπτώσεων θα επηρεάσει ,από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, πρώτα τα δυτικά ενώ μέσα στο βράδυ προς την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τον κύριο όγκο των βροχοπτώσεων θα δεχτούν περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Θεσσαλίας, περιοχές της Στερεάς ,συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς και περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου των Κυκλάδων των Σποράδων και της Εύβοιας.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά.

Πάντως τα φαινόμενα από το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενίσουν και μέχρι το τέλος της ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση σε ολόκληρη την χώρα

Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 Beaufort ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 6 Beaufort.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση και θα φτάσει στα Βόρεια τους 8-9 βαθμούς στα Κεντρικά τους 12-13 βαθμούς στα Δυτικά τους 13-14 βαθμούς και στα νότια τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Skiron  Υετός για Κυριακή μεσημέρι

Πηγή : Μeteo-news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας