Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013


Η μεταβολή του καιρού ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στα Δυτικότερα τμήματα της χώρας μας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες  αναμένονται κατά τόπους καθώς και χιόνια σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα κυρίως στα ΒΔ.


Απο τα Δυτικά θα μας έρθει η κακοκαιρία

Της επόμενες ώρες  
Τις βραδινές ώρες σήμερα ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά από τα Δυτικά. Όσο βαδίζουμε προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα πάρουν γενικευμένο και έντονο χαρακτήρα κυρίως σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και ίσως στα Δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Επίσης φαινόμενα αναμένονται τις μεταμεσονύκτιες  σε Θράκη, Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα καθώς και σε τμήματα της Κρήτης(κυρίως στα κεντροδυτικά). Τα χιόνια αρχικά θα εντοπίζονται στα ΒΔ σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα περίπου στα 1200 μέτρα . Σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να κατεβαίνουν και χαμηλότερα.

Πέμπτη  
Το πρωί  θα ξεκινήσει με ισχυρές βροχές στα Δυτικά με σταδιακή επέκταση τους στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα (εκτός της Δυτικής Ελλάδας) σε Ανατολική Μακεδονία- Θράκη(ισχυρά), Ανατολικό Αιγαίο,Νότια Πελοπόννησο(εκεί ίσως έχουμε και έντονα φαινόμενα), σε μεγάλο μέρος των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων καθώς και σε περιοχές της Κρήτης(περισσότερα τα φαινόμενα στα Δυτικά τμήματα του νησιού καθώς και αυτά ίσως που βλέπουν Λυβικό). Στην Κεντρική Μακεδονία( και την Θεσσαλία τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα με μικροεξάρσεις ανάμεσα στο μεσημέρι και το απόγευμα(πλην ίσως της πολύ Δυτικής Θεσσαλίας). Όσον αφορά την Ανατολική Στερέα,την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια θα έχουμε βροχές με τα περισσότερα φαινόμενα σε Αττική, Νότια Εύβοια και ίσως Δυτική Βοιωτία. Στην κεντρική Στερεά θα σημειώνονται και εκεί κατά διαστήματα βροχές. Οι χιονοπτώσεις προς το βράδυ της Πέμπτης θα ”γλείψουν” τα  ΒΔ ίσως και κοντά στα 600 μέτρα. (Τα Γιάννενα φλερτάρουν με κάποια πρόσκαιρη χιονόπτωση)  Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και στα βουνά της Ανατολικής Ελλάδας στα ψηλά. Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι έχουμε πρόσκαιρη βροχή. Η θερμοκρασία στους 6 με 8 βαθμούς οι μέγιστες στα ΒΔ , 16 με 17 στα Νότια.Οι Νότιοι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου.
Η Ελλάδα την Πέμπτη το μεσημέρι

Παρασκευή  
Βροχερό πρωινό αναμένεται σε Δυτικά Στερεά ,Δυτική Πελοπόννησο, Κρήτη(κυρίως στο νομό Χανίων),  Δυτικές Κυκλάδες,Δωδεκάνησα, Ανατολικό Αιγαίο και Θράκη. Στα υπόλοιπα σπαστός καιρός με κατά τόπους βροχές. Στη Δυτική Μακεδονία εφόσον το πρωί έχουμε φαινόμενα πολύ πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στις πρωτεύουσες των Νομών. Η μέρα θα συνεχιστεί με βροχές στις κλασικές περιοχές καιρού τύπου ΠΙ. Μ επιφύλαξη στην Δυτική Μακεδονία το βράδυ ίσως πάλι εμφανιστούν κάποιες χιονοπτώσεις.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει  πτώση κυρίως στα Νότια. Οι Νότιοι άνεμοι θα διατηρηθούν ισχυροί στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση , στα Νότια της Πελοποννήσου φαίνεται να διατηρούνται ενισχυμένοι.
Η Ελλάδα την Παρασκευή το μεσημέρι


Για το πως θα εξελιχθεί το Σάββατο θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Επιμέλεια : Γιάννης Μανωλάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας