Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013


Επειδή δεν υπάρχουν πολλοί μυς στα πόδια και η επιφάνεια του δέρματος είναι μεγάλη, τα πόδια κρυώνουν πιο εύκολα από άλλα μέρη του σώματος. Επίσης, τα πόδια μπορεί να παγώσουν λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος. Αν αυτό το πρόβλημα σας τύχει ακόμη και το καλοκαίρι, επισκεφθείτε τον γιατρό σας αφού τέτοια συμπτώματα υπονοούν προβλήματα με την καρδιά.
  • Αποφύγετε επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα ή η πόση αλκοολούχων ποτών που επηρεάζουν την καρδιακή δραστηριότητα και κατ’ επέκταση αποτελούν τον λόγο για κρύα πόδια.
  • Άλλος λόγος είναι τα σφιχτά παπούτσια. Αποφύγετε να σφίγγετε δυνατά τα κορδόνια ή να φοράτε κάποιο στενό παπούτσι.

Για να ζεστάνετε τα πόδια σας, τοποθετήστε τα σε ζεστό νερό και προσθέστε μέσα θαλασσινό νερό.
Ένα λουτρό είναι η κατάλληλη επιλογή για παγωμένα πόδια. Σε μια λεκάνη βάλτε νερό, 36-40ο C, και σε μια άλλη λεκάνη κρύο νερό, θερμοκρασία δωματίου. Ξεκινήστε και τελειώστε πάντα στην λεκάνη με το καυτό νερό. Κρατήστε τα πόδια σας σε κάθε λεκάνη για 30’’.
Το μασάζ είναι καταπραϋντικό για τα πόδια. Κάντε μασάζ κάθε μέρα. Χρησιμοποιήστε ένα παξιμάδι βίδας ή κάποιο σκληρό αντικείμενο για να κάνετε μασάζ. Ρίξτε το στο πάτωμα και πιέστε το με τα πόδια σας.
Αλείψτε τα πόδια σας με οινοπνευματώδες ποτό ή βότκα και βάλτε αρχικά μια απλή κάλτσα και εν συνεχεία μια μάλλινη. Θα βοηθήσει τα πόδια να διατηρήσουν την θερμότητά τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας