Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εντονα είναι πλέον τα προβλήματα σχεδόν σε όλη την Ρόδο και κυρίως σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια στο Φαληράκι και στ’ Αφάντου. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα ποτάμια και οι χείμαρροι κατέβαζουν πολύ νερό και είναι αδιάβατα.
Στην Κρεμαστή και στην εθνική οδό Ρόδου Λίνδου στο ύψος του Αρχαγγέλου υπάρχουν εντονότατα προβλήματα.
Βασικές οδικές αρτηρίες, τόσο στη Δυτική όσο και στην Ανατολική πλευρά του νησιού, έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων είναι από δύσκολη έως επικίνδυνη. 
Ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται από την Αρχαία Κάμειρο μέχρι την Κάμειρο Σκάλα, στο Γκολφ, στο Χαράκι και στο δρόμο από το Τσαΐρι μέχρι το αεροδρόμιο. 
Υπάρχουν και προβλήματα κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί σε διάφορα σημεία αλλά χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.


Τα αγροκτήματα στις πεδιάδες του νησιού έχουν μετατραπεί σε λίμνες με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες.
Την τελευταία ώρα υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ! 
Η βροχή συνεχίζεται ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ !


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 19:20


Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Ιαλυσού, καθώς τα νερά που κατεβαίνουν από τη Φιλέρημο και τα γύρω βουνά έχουν κατακλύσει τα πάντα.


Τα δίκτυα ομβρίων υδάτων έχουν φράξει από κλαδιά σκουπίδια και λάσπη, με αποτέλεσμα τα νερά να μην βρίσκουν διέξοδο και να εισβάλλουν σε οικόπεδα, αυλές, σπίτια και μαγαζιά.


Η Πυροσβεστική δεν προλάβαινε επί μιάμιση ώρα να απαντά σε κλήσεις, ενώ και τώρα απεγνωσμένοι πολίτες ζητούν βοήθεια.


Επίσης επιδεινώθηκε η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Κρεμαστής μέχρι τον Θεολόγο.


Πολύ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και από το Φαληράκι μέχρι τα Κολύμπια, αλλά και βορειότερα προς την Παστίδα, όπου κατεβαίνουν ορμητικά νερά από τους γύρω λόφους.


Αξιωματικός της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι τόσο νερό σε τόση λίγη ώρα είχε πολλά χρόνια να πέσει και εξέφρασε την ελπίδα ότι η μεγάλη μπόρα πέρασε, διότι διαφορετικά η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη.


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 20:00


Μετά απο διάλειμμα μίας ώρας η βροχή ξεκίνησε αυτή την στιγμή με την ίδια ένταση.


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 21:00

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την προεδρία του Γιάννη Μαχαιρίδη για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν απο το πρωί το νησί της Ρόδου. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, η ΠΥΡ και εθελοντικές ομάδες. 

Η σύσκεψη έγινε επειδή εκτιμήθηκε οτι οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες οπότε και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων που μπορεί να παρουσιαστούν. 

Παράλληλα έφυγε και το αίτημα να κηρυχθούν περιοχές της Ρόδου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Οι περιοχές αυτές είναι η πόλη της Ρόδου, η Ιαλυσός, η Κάμειρος, ο Ατάβυρος, τ'Αφάντου, και η περιοχή Αρχαγγέλου. Πριν από λίγο έγινε γνωστό οτι υπήρξαν κατολισθήσεις προς την περιοχή των Σιαννών. Να σημειωθεί οτι η ΠΥΡ έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις από τις περιοχές Ιαλυσού και Κρεμαστή για την άντληση υδάτων από σπίτια που έχουν πλημμυρίσει.

Τα φαινόμενα συνεχίζονται μέχρι αυτη την στιγμή !


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 23:00


Συνεχίζει να βρέχει στην Ρόδο.
Δεν έχει την ίδια ένταση όμως βρέχει χωρίς παύση με σταθερά μέτριο ρυθμό.
Ποτιστική δεν μπορείς να την πείς την βροχή αφου δεν είναι τόσο χαμηλή η εντασή της.
Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και να σας ενημερώνουμε.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΦΑΝΤΟΥ


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας