Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Σπυριδάκης Σάββας Photo

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η Δευτέρα, θα είναι η μέρα εκκίνησης μεταβολής των καιρικων συνθηκών και μικρής υποχώρησης της θερμοκρασίας.

Έτσι γρήγορα μέσα στην ημέρα, σε Μακεδονία προοδευτικά από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά και Θράκη μετέπειτα, αλλά και Θρακικό Πέλαγος και Βορειότερο Αιγαίο αργότερα, θα έχουν νεφώσεις αυξημένες με τοπικές κατά κανόνα βροχοπτώσεις, συνοδεία σποραδικών καταιγίδων.

Ισχυρά κατά περιόδους και τόπους φαινόμενα δεν θα πρέπει να αποκλεισθούν.

Η υπόλοιπη χώρα, θα έχει λίγες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως τις θερμές ώρες θα είναι τόσο αυξημένες στα Ηπειρωτικά κυρίως, ώστε μα μπορουν να δώσουν κι εκεί διάσπαρτους όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, ενώ εκ νέου θα διαταρραχθεί ο καιρός και στην εσωτερική Κρήτη και πιθανώς σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, πλησίον Ανατολικής Ηπειρωτικής χώρας και Κυθήρων.

Μικρή πιθανότητα παρενόχλησης Ρόδου Σύμης και Καστελλόριζου, από τις αστάθειες των Νοτιοδυτικών τμημάτων της Τουρκίας.

Βόρειοι γενικά οι άνεμοι, με εντάσεις 2..4Β στις θάλασσες 5 και στο Ιόνιο 6Β πιθανώς.

Τα 30άρια το μεσημέρι , θα απομακρυνθούν από την πραγματικότητά μας , καθώς η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λιγάκι.

ΤΡΙΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Επιδείνωση του καιρού σε Μακεδονία, Θράκη, Βόρειο Αιγαίο Βορείως των Κυκλάδων, Θεσσαλία, από Φωκίδα και Ανατολικότερα στην Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, οριακά Βορειότερες Κυκλάδες προς το βράδυ, με τάση Νοτιότερης επέκτασης προς το τέλος της ημέρας.


Στην υπόλοιπη χώρα, τον μεσημέρι και το απόγευμα, όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, σε ορεινές και εσωτερικές περιοχές στα Ηπεριωτικά και την Πελοπόννησο, ενώ και η Κρήτη θα είναι ασταθής στο εσωτερικό της τοπικά.

Πιθανοί όμβροι στην Βόρεια πλευρά του νησιού αργά το βράδυ κι έπειτα.

Το Βόρειο ρεύμα θα επικρατήσει παντού φθάνοντας και τα 6Β στις θάλασσες.

Η θερμοκρασία , θα υποχωρήσει περισσότερο, με αίσθηση ψύχρας πλέον.

Οριακό το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων στις κορυφές του Ολύμπου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Σχετική κακοκαιρία για την εποχή στην Ανατολική Ηπειρωτική χώρα (και Αττική), την Εύβοια, Νοτιότερες περιοχές Κεντρικής Μακεδονίας και Χαλκιδικής με βελτίωση αργότερα εδώ, Βορειοδυτικό Αιγαίο, Ανατολική Πελοπόννησο, περιοχές των Κυκλάδων και την Βόρεια Κρήτη, με αρκετή συννεφιά, όμβρους Βορείου ρεύματος, διαρκείας σε πιό ορεινές περιοχές ή περιοχές που κοιτούν προς το Αιγαίο με υψώματα πίσω τους και σποραδικές καταιγίδες σε παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές τις σκοτεινές ώρες και σε χερσάιες περιοχές τις θερμές ώρες.

Αστάθεια θερμική στη Δυτική Ηπειρωτική χώρα και Πελοπόννησο με σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως, αλλά και σε Νοτιότερες εσωτερικές περιοχές της Κρήτης.

Βοριάδες με εξασθένηση στα Δυτικά έως 4Β στο Ιόνιο , πιό ενισχυμένοι έως κι 6Β στο Αιγαίο.

Σε περαιτέρω πτώση και στα Νοτιοανατολικότερα τμήματα, έντονη αίσθηση ψύχρας.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Παρόμοιος καιρός στα Ανατολικά, με τάση βελτίωσης από Βορρά προς Νότο , περισσότερες βροχές στην Βόρεια Κρήτη μάλλον και αστάθεια εμμένουσα σε ορεινή Ήπειρο , Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Χαρά Θεού στο Ιόνιο , με ασθενείς ανέμους λιακάδα και ''τσίμπημα'' στην θερμοκρασία.

Βοριάδες στα Ανατολικά έως κι 6Β στα Νοτιότερα.

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία, έντονη ψύχρα στις εσωτερικές Ηπειρωτικές περιοχές το πρωί, αίσθηση ψύχρας και στα Ανατολικά, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις και φαινόμενα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Διαφαινόμενη ημέρα βελτίωσης του καιρού.

Αστάθεια στα ορεινά ης Ηπειρωτικής χώρας.
Υπολλειματικοί Βοριάδες στα Νοτανατολικά και πιθανοί όμβροι κυρίως νωρίς στην Βορειοανατολική Κρήτη.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας , σε Ιόνιο και Δυτικά γενικότερα.

ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ

1. Τα Δωδεκάνησα, δεν φαίνεται να επηρεάζονται και από αυτή την αατάρραξη, πέραν ενισχυμένων ΒΔ ανέμων και πρώτης αίσθησης ψύχρας.

2. Μονάχα η Λέσβος την Τετάρτη, φαίνεται να επηρεάζεται από όμβρους, όσον αφορά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

3. Όσον αφορά το Βορειοανατολικο Αιγαίο, μονάχα η Σαμοθράκη δείχνει ικανή για αξιόλογες βροχοπτώσεις, ενώ η Λήμνος οριακά.

4. Το Ιόνιο και ολόκληρη η Δυτική παράκτια χώρα από Πρέβεζα έως Μεσσηνία, δεν θα αντιληφθούν κάτι.

5. Στην Ήπειρο, την Δυτική Στερεά Δυτικότερα της Φωκίδος και την Δυτική Πελοπόννησο, μονάχα τοπικά, κάποιες μπόρες Τρίτη κυρίως και Τετάρτη να φθάσουν τοπικά παράκτιες περιοχές το απόγευμα.

6. Η Νότια Κρήτη και το Λυβικό Πέλαγος, θα βρίσκονται σε πιό καλοκαιρινές συνθήκες, με Βοριάδες σφοδρότατων ριπών, υψηλότερες θερμοκρασίες και λιακάδα, με μικρές τοπικές εξαιρέσεις σε περιοχές πλησίον των ορεινών όγκων.
Αστάθεια δε, θα δώσει όμβρους και λίγες καταιγίδες, κυρίως Δευτέρα και Τρίτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες γύρω από τα ορεινά κυρίως.

7.Εκτιμώ προσωπικά, πως οι Κυκλάδες, θα επηρεασθούν με σποραδικούς όμβρους, αρκετές συννεφιές και σχετικα φθινοπωρινό καιρό, όχι όμως αξιόλογα φαινόμενα.

8. Αυτές τις ημέρες και κυρίως μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης, Θερμαικός, Βορειοδυτικό Αιγαίο, Θρακικό Πέλαγος και Βορειοανατολικότερο Αιγαίο, καθώς και το Κρητικό Πέλαγος, συγκεντρώνουν πιθανότητες εμφάνισης υδροστροβιλλισμών.

9. Η Αττική μάλλον την Τρίτη θα πρέπει να περιμένει καλές βροχές.

Κλείνοντας όλη αυτή την αναφορά μου στα επερχόμενα , θα ήθελα να τονίσω ξανά την πιθανότητα πιό γενικευμένων φαινομένων σε Νότια Πελοπόννησο, Κύθηρα, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, από έκτακτη κατάσταση Νοτιοδυτικά μας, κάποιας πρόσκαιρης ανατάρραξης αύριο Δευτέρα πιό αισθητής στα Δυτικά, ενώ όλες οι λεπτομέρειες θα κριθούν την τελευταία στιγμή, λόγω και του πολύ δύσκολου της προγνωσιμότητας αυτή την περίοδο.

Έτσι γενικά, το μόνο που μπορώ να σας πώ είναι, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΠΟΡΕΣ 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

Καλή εβδομάδα σε όλους, το βράδυ αργά, η τακτική αναλυτική εκτίμηση καιρού Ελλάδος και Κρήτης, για αύριο Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Υγεία και ώρα καλή.

Σπυριδάκης Σάββας 


Κυκλώνας Ρόδου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας