Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015


Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους τόσο στα πελάγη όσο και στη στεριά (οι ριπές κατά τόπους θα ξεπεράσουν και τα 100χλμ/ω) ,προκαλώντας κατα τόπους σοβαρά προβλήματα και μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στη Δυτική Ελλάδα το επόμενο 4ημερο.

Αναλυτικά


Παρασκευή 30/1

Εκ νέου βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στη Δυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις μεσημβρινές ώρες . Οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται ήδη από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά των Κυκλάδων και των νησιών του Αν. Αιγαίου θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες με τάση επιδείνωσης από τις βραδινές ώρες. Παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν και στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη από τις απογευματινές ώρες με περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες κυρίως στου νομούς Δράμας, Ξανθής και Ροδόπης .
Στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη νεφελώδεις ο καιρός , με τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις τις πρώτες βραδινές ώρες (κυρίως στη Αν. Στερεά –Αν. Πελ/σο και τα νοτιά τμήματα της Κρήτης ).

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. Μακεδονίας (στα Δυτικότερα τμήματα) ,της Δ. Θεσσαλίας , της Δ. Στερεάς και της Δ. Πελ/σου πάνω από τα 1400-1600m κατά μ.ο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις 6-7bf με σταδιακή ενίσχυση στα 8bf και ριπές στα 9bf.Στο Αιγαίο θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 7-8bf και ριπές στα 9bf με τάση μικρής ενίσχυσης στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο αργά τη νύχτα-ξημέρωμα Σαββάτου στα 8-9bf και ριπές στα 10bf. Από αργά τη νύχτα οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν λίγο και θα στραφούν σε πιο Δυτικούς.

Σάββατο 31/1

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα (κυρίως τη Δ. Στερεά και τη Δ. Πελ/σο) τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν τις μεσημβρινές ώρες ,με εκ νέου ένταση των φαινομένων από τις πρώτες βραδινές ώρες. Στη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχοπτώσεις οι οποίες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν, ενώ νέος γύρος βροχών αναμένεται σε αυτές τις περιοχές από τις βραδινές ώρες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και την Κ. Μακεδονία. Στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα νεφελώδεις καιρός .
Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και τα δυτικότερα τμήματα της Δ. Μακεδονίας πρόσκαιρα και πριν τα φαινόμενα εξασθενήσουν θα σημειώνονται από τα 1000m-1100m κατά μ.ο. αλλά από το απόγευμα και με την παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται πάνω από τα 2000-2200m κατά μ.ο. .
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν θυελλώδης στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από Ν-ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 8-9bf με πρόσκαιρη εξασθένηση και εκ νέου ενίσχυση των ανεμών από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο αρχικά Δ-ΝΔ 6-7bf και από τις απογευματινές ώρες σε ενίσχυση 7-8bf.

Ακολουθεί ο αναλυτικός χάρτηςΠρόγνωση και επιμέλεια χάρτη απο την ομάδα του
Severe  Weather Greece
Κυκλώνας Ρόδου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας