Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014


ΚΑΙΡΟΣ

Συνθήκες αστάθειας τις επόμενες ώρες οι οποίες θα δώσουν όμβρους και τοπικές καταιγίδες, θα υπάρχουν σε περιοχές εσωτερικές κυρίως της Ηπείρου, γύρω από Αμβρακικό κόλπο και Ιθάκη , παράκτια Φωκίδα Αχαία Κορινθία Αργολίδα πιθανώς Ανατολική Λακωνία, περιοχές της προς Αιγαίο Εύβοιας, περιοχές του Βορείου Αγαίου Άγιον Όρος Λήμνο και Σαμοθράκη, στο Νότιο Αιγαίο και θαλάσσες περιοχές ανοικτά Νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Γενικά με μία Νοτιοανατολική πορεία.

Έως το ξημέρωμα, στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί ο καιρός, όμως σε Εύβοια Νοτιοανατολική Πελοπόννησο Κύθηρα και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι ασταθείς συνθήκες θα επιμένουν.

Η Κάρπαθος και η Κάσος εκτιμώ πως θα έχουν μία καταιγίδα προς το ξημέρωμα.

Η ημέρα σε Εύβοια, Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, Κύθηρα, Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θα ξημερώσει και θα ξεκινήσει με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.

Προς το μεσημέρι οι εμμένουσες συνθήκες αστάθειας, θα δώσουν όμβρους και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές πρόσκαιρα και τοπικά.
Σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο θα βρέξει και θα μπουμπουνήσει ίσως και έως τα παράκτια τοπικά πρόσκαιρα.

Ανάλογα θα συμπεριφερθεί ο καιρός σε παράκτιες πλην Βορειοανατολικής Πελοποννήσου περιοχές της Αναττολικής πλευράς , θα βρέξει και στην Κρήτη κυρίως στον νομό Χανίων, στο Λασήθι κατά δεύτερο λόγο και πιθανώς και στην υπόλοιπη εσωτερική νήσο, ορεινές περιοχές επίσης Ολύμπου και Μαγνησίας, ενώ και η Λέσβος θα δεχθεί όμβρο.

Η Εύβοια και η Βορειοανατολική Αττική, χρειάζονται προσοχή, καθώς υπάρχει υψηλή πιθανότητα ισχυρών όμβρων και καταιγίδων που ίσως προκαλέσουν προβληματάκια.

Οι μεταμεσημβρινές ώρες, αναμένονται πολύ άστατες στο μεγαλύτερο τμήμα της Ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.
Στην Εύβοια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Πιθανά ισχυρά φαινόμενα δεν θα πρέπει να αποκλεισθούν.

Καλός θα παραμείνει ο καιρός σε Κεντρική Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (εδώ μονάχα ορεινή Χαλκιδική και εσωτερικές περιοχές προς τα σύνορα με Σκόπια και Βουλγαρία έχουν πιθανότητες όμβρων με το μέρος του ή και μεμμονωμένων καταιγίδων), στο μεγαλύτερο τμήματα της Θεσσαλίας (μονάχα γύρω από τον Όλυμπο, πολύ κοντά στην Πίνδο και τα ορεινά της Μαγνησίας εδώ αναμένονται φαινόμενα), σε όλη την Δυτική παράκτια χώρα από Ήπειρο έως Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και Επτάνησα και σε όλο το Αιγαίο (εδώ μονάχα η Λέσβος συγκεντρώνει ικανές πιθανότητες αστάθειας).

ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΦΩΚΙΔΑ, ας προσέξουν λιγάκι το απόγευμα!

Το βράδυ, καταιγίδες και βροχές, θα εκδηλωθούν σε περιοχές πιό παράκτιες και θαλάσσιες.
Υποχώρηση των φαινομένων προς το σούρουπο βαθμιαία παντού, εμμένουσες ασταθείς συνθήκες με τοπικά φαινόμενα θα επιμείνουν σε κάποιες περιοχές Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, Αργοσαρωνικού και Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, ενώ θα επιμένουν φαινόμενα σε Πίνδο και Ανατολική Μακεδονία.

Μικρή πιθανότητα προς το βράδυ να επηρεασθούν περιοχές των πολύ Βορειοδυτικών Κυκλάδων.

ΦΩΚΙΔΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ, ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ , ΚΟΡΙΝΘΙΑ , ΑΡΓΟΛΙΔΑ , ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, καλό θα ήταν να έχουν μία σχετική ετοιμότητα τις βραδυνές ώρες!

Κλείνοντας με την ενότητα των φαινομένων, θα ήθελα να τονίσω πως πέραν της προβλεπόμενης μέτριας σε ένταση και διάρκεια, δυναμικής των φαινομένων, πάντα αυτή την περίοδο υπάρχουν συνθήκες τοπικές, που προσδίδουν απρόβλεπτες δυναμικές στις καταιγίδες και τους όμβρους, ποσδίδοντας επικίνδυνες συμπεριφορές τοπικά, απότομα και εντελώς απροειδοποίητα.
Γιαυτό όσοι κατοικείται στις προαναφερθείσες περιοχές και ειδικά στις τονισμένες, ας είστε σε μία ετοιμότητα, πολλές φορές πνιγόμαστε με μία σύντομη μπόρ, χωρίς λόγο.

ΑΝΕΜΟΙ

Το πέρασμα της διαταρραχής Ανατολικότερα , θα μας φέρει πιό Βορειοδυτικά ρεύματα, χωρίς προβλήματα και μονάχα την ημέρα στο Ιόνιο κα τα παράκτια Δυτικά, το Δυτικό Λυβικό και τα Δωδεκάνησα θα φθάσουν κανένα 6αράκι πρόσκαιρα.

Στις περισσότερες περιοχές σε Ηπειρωτική χώρα, πλησίον αυτής Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος, θα έχουμε ασθενείς ανέμους εναλασσόμενους με νηνεμία, αύρες ξηράς την νύχτα και θάλασσας την ημέρα, ενώ στις περισσότερες εσωτερικές Ηπειρωτικές περιοχές, δεν θα κουνηθεί φύλλο.

Τέλος κάθε φορά το λέω, πέραν του κανόνα νηνεμίας στα Ηπειρωτικά, στις προαναφερθείσες περιοχές που θα εκδηλωθούν καταιγίδες, θα πνεύσουν πριν και κατά την διάρκειά τους τοπικά σφοδροί ριπαίοι άνεμοι.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα , δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 28 με 30οC, ίσως σε περιοχές εσωτερικές της Θεσσαλίας κυρίως στα Ανατολικά Ηπειρωτικά, να ανέβουμε ανω των 31οC πρόσκαιρα.

Δροσερή η νύχτα στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές , ψύχρα στα ορεινά Ηπείρου , Δυτικής Μακεδονίας, Βορειοδυτικής Θεσσαλίας , Κεντρικής Στερεάς , ορεινής Πελοποννήσου και στο Οροπέδιο Λασηθίου στην Κρήτη.

Αυξημένη σχετική υγρασία , δροσούλες το πρωί, ομίχλες και περιορισμένες ορατότητα λίγο πριν και μετά το ξημέρωμα.

Η αίσθηση ζέστης, λόγω της αυξημένης σχετικής υγρασίας κι όπου ο ήλιος προλάβει να ξαναφανεί μετά τους όμβρους , θα είναι υψηλότερη της πραγματικής, ιδιαίτερα σε Αστικά Κέντρα.

Να είστε όλοι καλά.

Λόγω της βάφτισης της κόρης μου απήχα για λίγο.

Επανέρχομαι όμως.

Καλή σας νύχτα και καλή εβδομάδα.

Σπυριδάκης Σάββας

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας