Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Φώτο Γιάννης Μανωλάς.
Η «πολική δίνη» που.. ρούφηξε τις αμερικανικές πολιτείες μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε πόλεις φαντάσματα ενώ ορισμένοι δεν δίστασαν να μιλήσουν ακόμα και για νέα εποχή παγετώνων.

Δείτε το άρθρο της Αποκαλυψης στης 28 Σεπτεμβρίου 2012 εδω>>  Παγετώνες

Τι είναι όμως ο «πολικός στρόβιλος» η αλλιώς (πολική δίνη) που πλήττει της ΗΠΑ ;
Με απλά λόγια π
ρόκειται για μια γιγαντιαία μάζα ψυχρού αέρα η οποία περιβάλλεται από ένα (jet stream) - ένα ρεύμα ισχυρών δυτικών ανέμων που χωρίζουν τις ψυχρές από τα θερμές αέριες μάζες και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα σε ύψος περίπου 5 χλμ. με 12 χλμ. από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ας δούμε τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβεί έως τώρα απο την επέλασή του πολικού στρόβιλου.

Μεχρί αυτή την στιγμή οι νεκροί απο το ψύχος ανέρχονται στους 21 ενω υπάρχουν φόβοι πως μόλις λιώσουν οι πάγοι ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά.
Αρκτικά πουλιά έκαναν την εμφάνισή τους στη Φλόριντα!
Ο υδράργυρος στη Μοντάνα έπεσε στους 53 βαθμούς κάτω από το μηδέν, πιο χαμηλά και από τις θερμοκρασίες στον πλανήτη Αρη!
Το θερμόμετρο στο Σέντραλ Παρκ, σημείωσε -4 βαθμούς, θερμοκρασία που είχε να σημειωθεί εδώ και 118 χρόνια!

Δήλωση-σοκ δημάρχου: «Μείνετε σπίτι γιατί εάν εκτεθείτε στο κρύο έστω και για δέκα λεπτά, θα πεθάνετε»!
Ακόμα και οι πολικές αρκούδες δεν άντεξαν το πολικό ψύχος που επελαύνει σε 50 αμερικανικές πολιτείες γεγονός που τις ανάγκασε να βρουν ζεστασιά σε εσωτερικούς χώρους!
Στη λίμνη Μίσιγκαν, έκπληκτοι οι κλειδαμπαρωμένοι πολίτες είδαν απο τα σπίτια τους ένα παγοθραυστικό να κάνει την εμφάνιση του!
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θερμοκρασίες-ρεκόρ καταγράφηκαν στο Δέλτα του ποταμού Μισισιπί ενώ τα θερμόμετρα έδειξαν -45 βαθμούς σε περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και της Τζόρτζια.
Στην Τζόρτζια συντριβάνια μετατράπηκαν σε κρυστάλλους, πάπιες περπάτησαν επάνω σε παγωμένες λίμνες!
Στο νότιο Αρκάνσας και οι σωλήνες ύδρευσης πάγωσαν σε όλες τις νότιες πολιτείες που δεν έχουν συνηθίσει σε θερμοκρασίες επιπέδου Μινεσότα.
Πάγωσαν ακόμα και οι καταρράκτες του Νιαγάρα!

Ορατός είναι ο κίνδυνος πλημμυρών κυρίως όταν αρχίσουν τα πάντα να ξεπαγώνουν!Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι πολικές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και το τέλος της εβδομάδας.Παρακάτω μπορείτε να δείτε της απίστευτες φωτογραφίες που έρχονται καθημερινά απο την Αμερική.


Οι καταρράκτες του Νιαγάρα
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα
Επιμέλεια : Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας