Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013


Λαμπρός ήλιος σε όλα τα Δωδεκάνησα και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά.
Ο ουρανός θα είναι καταγάλανος και ηλιόλουστος (βλέπε φώτο) για όλη την διάρκεια της ημέρας και μόνο πρός το απόγευμα θα δούμε κάποιους όμβρους να αναπτύσσονται στα Τούρκικα παράλια και συγκεκριμένα απέναντι απο την πόλη της Ρόδου.
Για τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα προβλέπονται η ίδιες άριστες καιρικές συνθήκες με μοναδικό πρόβλημα της χαμηλές θερμοκρασίες της πρωινές ώρες και κυρίως στα βορειότερα τμήματα του νομού μας.

Θερμοκρασίες
Η θερμοκρασία στην πόλη της Ρόδου το ξημέρωμα θα βρεθεί στους 8οC βαθμούς, στα κεντρικά και κυρίως στα ορεινά χωριά στούς 5οC βαθμούς και στα νότια τμήματα στους 9οC βαθμούς.
Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα σημειώση μικρή άνοδο σε σχέση με χθές και θα φτάσει τους 17οC ίσως κάποια στιγμή και τους 18οC βαθμούς στην πόλη, 14οC θα έχουμε στα κεντρικά και 19οC στα νότια.
Απο της παραπάνω θερμοκρασίες έαν αφαιρέσουμε 2 με 3 βαθμούς και για τα πολύ βορειότερα 4 βαθμούς το αθροισμά τους θα είναι αντίστοιχο με της θερμοκρασίες που θα επικρατούν σήμερα στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις της πρωινές ώρες ασθενείς έως πολύ ασθενείς ενώ της μεσημεριανές ώρες θα έχουν την τάση να στρέφονται σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Μικρή ενίσχυση την νύχτα στα 5 μποφόρ.
Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα εκτός απο την Κάσο και την Κάρπαθο που θα είναι βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 5 μποφόρ τάση εξασθένησης το βράδυ και στροφή σε δυτικούς.

Η υγρασία απο 88% νωρίς το πρωί θα πέσει το μεσημέρι στο 60%.

Σάββατο
Πρόσκερη μεταβολή περιμένουμε προς τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα επιρεαστούμε απο μια κακοκαιρία που θα την χαρακτήριζα εξπρές με κύριο στοιχείο της βροχές της πρωινές ώρες και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων πρός το μεσημέρι.
Γρήγορη θα είναι όμως η βελτίωση γι αυτό δίνω τον χαρακτηρισμό εξπρές.
Θα ανφερθούμε με νέο άρθρο για το Σάββατο σήμερα το βράδυ.

Να είσαστε όλοι καλά

Ιωάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας