Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Φώτο Σταύρος Κεσεδάκης
Σήμερα θα είναι άκόμα μια μέρα με βροχές που όμως το μεσημέρι της Τετάρτης επιτέλους σταματούν.
Υπομονή σχεδόν άλλη μια μέρα έμεινε και μετά προβλέπετε ανασύνταξη και να στεγνώσει το έδαφος για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ομαλά τον χειμώνα.
Δεν νομίζουμε να γίναμε απο την μια στιγμή στη άλλη Ινδονησία.

Λοιπόν έως αυτή την ώρα που συντάσουμε το άρθρο (03:30) έχουμε σποραδικές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.
Μέχρι της πρωινές ώρες θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο μέτωπο που βρίσκετε ήδη στην Κώ αυτή την στιγμή και δίνει αξιόλογες βροχές και καταιγίδες όμως δεν θα είναι το μόνο που θα περιμένουμε.
Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσουμε και στα διάσπαρτα κύτταρα που έχουν αρκετές πιθανότητες καθ΄ολη την διάρκεια της ημέρας να δίνουν σήμαντικά ξεσπάσματα.
Σαν ώρα να δώσουμε της 06:00 το πρωί καθώς τότε φένεται να έχουμε την έλευση του πρώτου μετώπου απο την Κώ που θα δώσει ισχυρές βροχές για άλλη μια φορά στο Βόρειοανατολικό και κεντρικό τμήμα της νήσου.
Κάπου εδώ να επισημάνουμε πως η Λέρος η Κάλυμνος και η Κώς και τα γύρω νησιά θα έχουν ισχυρά φαινόμενα πρός το μεσημέρι και πάλι και μάλιστα θα εχουν διάρκεια!
Θα παρακαλέσουμε να εχουν αυξημένη προσοχή οι κατοίκοι αυτών των νησιών!

Το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα να δούμε ακόμα και ήλιο αλλά προσέξτε μην αναθαρήσετε καθώς τα κύτταρα που προαναφέρουμε θα βρίσκονται συνεχώς εκεί γύρω μέχρι την έλευση νέου μετώπου που θα φύγει απο τα νησιά που προαναφέραμε και θα κινηθεί σε εμάς.
Αυτό το περιμένουμε της απογευματινές ώρες και δείχνει να είναι ικανό για ισχυρές βροχές και καταιγίδες με αρκετές πιθανότητες να συνοδευτούν απο χαλαζοπτώσεις και για άλλη μια φορά πολλά φωτορυθμικά (ηλεκρικές εκκενωσεις) !
Η κατάσταση μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι αυτή που προαναφέραμε με αυξομειώσεις στην ένταση των φαινομένων.
Μετά τα μεσάνυχτα οι βροχές δείχνουν να περιορίζονται χωρίς ακόμα να έχουμε την πολυπόθητη ουσιαστική βελτίωση έως και την Τετάρτη μετά της 12:00 τα φαινόμενα επιτέλους θα υποχωρούν σταδιακά !
Οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν προβλήματα και απο νότιοι ασθενείς που θα πνέουν όλη την Τρίτη το πρωί της Τετάρτης θα αρχίσουν να στρέφονται επιτέλους σε Βοριάδες !

Η Πρόγνωση σε νούμερα :

Θερμοκρασία : μέχρι 19οC το μεσημέρι το βράδυ όμως θα πέσει στους 10οC
Άνεμοι : Νότιοι ΝΑ 4-5 και με μικρή πιθανότητα έως 6 μποφόρ
Υγρασία : Για άλλη μια μέρα ανώ του 90%


Η φωτογραφία δείχνει την κατάσταση της απογευματινές ώρες.

Τέλος να σημειώσουμε πως  χιονοπτώσεις έχουμε ήδη στα ορεινά της βόρειας χώρας ένω αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Μια μέρα ακόμα υπομονή για να περάσουν όλα και να μετρήσουμε της πληγές μας.
Υπομονή και προσεκτικά !

Καλημέρα σας 


Ιωάννης Μανωλάς & Σταύρος Κεσεδάκης

Κυκλώνας Ρόδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας