Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013Ηπιος χωρίς παρατεταμένες χιονοπτώσεις ή δριμύ ψύχος θα είναι ο χειμώνας στην Ευρώπη σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Accuweather. 

Για την Ιταλία και τη χώρα μας, δεν προβλέπει πολλές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.
Για την Ελλάδα συγκεκριμένα προβλέπει ότι τα φαινόμενα θα είναι λιγότερο έντονα από τον περσινό χειμώνα ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε φυσιολογικά επίπεδα. 
Οσον αφορά στις χιονοπτώσεις προβλέπεται ότι το φετινό χειμώνα θα είναι λιγότερες στους ορεινούς όγκους της χώρας μας. Λιγότερες θα είναι και οι καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του AccuWeather Alan Reppert, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα ζήσει έναν ξηρότερο και θερμότερο από τα κανονικά, χειμώνα. 
Οι χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης θα έχουν θερμοκρασίες λίγο υψηλότερες από τις κανονικές ενώ η ανατολική Ευρώπη θα έχει λιγότερες διαταραχές και το κρύο δεν θα είναι έντονο. Για την Ισπανία, τη Πορτογαλία και τη δυτική Γαλλία, προβλέπει οτι ο χειμώνας θα είναι κρύος μόνο στις αρχές του.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Alan, κάποια χιονοδρομικά κέντρα στις Άλπεις ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα από τη λιγοστή ποσότητα χιονιού ενώ μόνο η Σκανδιναβικές χώρες και η δυτική Ρωσία θα δούν φυσιολογικές χιονοπτώσεις ιδίως κατά τον Δεκέμβριο και αρχές Ιανουαρίου.

Τέλος, να επισημάνουμε οτι οι παραπάνω προβλέψεις αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις του συγκεκριμένου μετωρολόγου και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την επιστημονική κοινότητα ή τα μεγάλα μετεωρολογικά κέντρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας