Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

nucl09122012
Ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας στις 04.57  στη Βόρεια Κορέα, έπειτα από πυρηνική δοκιμή.
Η πυρηνική δοκιμή είχε προαναγγελθεί λίγες εβδομάδες πριν και είναι η τρίτη κατά σειρά. Σημειώθηκε σε μικρό βάθος κάτω από τις εγκαταστάσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
Τα ειδησεογραφικά μέσα ανακοίνωσαν ότι η πυρηνική δοκιμή ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ μετά τη σεισμική δόνηση που προκλήθηκε συναγερμός έχει χτυπήσει στις γύρω χώρες και στον στον ΟΗΕ, ο οποίος συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα.
Η Βόρεια Κορέα έχει ξανά επιχειρήσει στο ίδιο σημείο πυρηνικές δοκιμές και στην τελευταία της ανακοίνωση το συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε με κυρώσεις. Το 2006 και το 2009 η Β. Κορέα επιχείρησε  πυρηνική δοκιμή και με αυτήν , την τρίτη κατά σειρά εχθές,  αψήφησε για ακόμα μια φορά τις αποφάσεις ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι στο σημείο που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση δεν υπάρχει σεισμική δραστηριότητα, το γεγονός είναι ασυνήθιστο και πιστεύουν ότι συνδέεται άμεσα με την πυρηνική δοκιμή. Η Β. Κορέα έδειξε δύναμη στον πυρηνικό τομέα και ότι δεν υπολογίζει τις συνέπειες που προκαλούνται από τέτοιες κινήσεις.
Η πυρηνική αυτή δοκιμή καταδικάστηκε από όλους τους διεθνείς φορείς  και αναμένονται σκληρές απαντήσεις.
Πηγή : Rodos Report

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας