Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018


Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την νέα εβδομάδα όπως σας είχαμε προαναγγείλει την Παρασκευή.

Ποιό συγκεκριμένα

Καλός αναμένεται ο καιρός την Δευτέρα απο το πρωί έως το μεσημέρι με κάποιες αραιές νεφώσεις να μην απασχολούν.
Απο τις μεσημβρινές και κυρίως απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώνουν σε όλα τα τμήματα. Πιθανότητα για φαινόμενα ωστόσο θα έχει μετά τα μεσάνυχτα μόνο η Ρόδος με την μορφή μπόρας.
Στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατούν μόνο βαριές νεφώσεις.
Ξημερώνοντας η Τρίτη οι μπόρες στην Ρόδο θα μετατρέπονται σε καταιγίδες και θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Σταδιακά θα αρχίζουν να επηρεάζονται και άλλα νησιά του νομού όπως η Κώς η Κάλυμνος η Λέρος το Καστελλόριζο η Σύμη η Τήλος η Νίσυρος με ανα διαστήματα καταιγίδες και έτσι θα κυλήσει και θα τελείωσει η Τρίτη σε όλα τα νησιά του νομού.
Απο τα μεσάνυχτα και κυρίως το ξημέρωμα της Τετάρτης ο καιρός θα παρουσιάζει νέα επιδείνωση με τις καταιγίδες να ακόμα ποιό ισχυρές να συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και πιθανότατα απο χαλαζοπτώσεις ενώ θα απασχολούν όλα τα νησιά του νομού!
Σε αυτό το μοτίβο θα κυλάει η μέρα ενώ σταδιακή εξασθενηση προβλέπεται απο το βράδυ.

Οι άνεμοι δεν θα ενισχυθούν τελικά ιδιαίτερα την Δευτέρα και την Τρίτη όπου θα στραφούν σε νοτιάδες και δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ σε κανένα σημείο του νομού.
Την Τετάρτη ωστόσο θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 5-6 μποφόρ απο το πρώι σε όλα τα πελάγη ενώ θα στρέφονται απο ανατολικές  διευθύνσεις έως το απόγευμα όπου σταδιακά θα εξασθενούν.
Απο την νυχτα αρχικά στα βορειότερα τμήματα θα στρέφονται σε βοριάδες και θα ενισχύονται στα 6-7 μποφόρ και στα νοτιότερα απο τα μεσάνυχτα όπου επίσης θα βρίσκονται σε ενίσχυση.

Οι θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο δεν θα ξεπερνούν πουθενά τους 22°C με 23
°C βαθμούς τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ την νύχτα δεν θα πέφτουν κάτω απο τους 16.. με 17.. στα παραθαλάσια και τους 15.. βαθμούς στα ορεινά.

Υγρασία : 65% - 95%

Καλή εβδομάδα

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2018


1 σχόλια:

Τα σχόλιο σας