Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017



- Μίνι κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο στα Δωδεκάνησα

- Ισχυροί Νοτιάδες και τοπικές βροχές

Αναλυτικά 

Σαββάτο 16 Δεκεμβρίου 

Νεφώσεις θα επικρατούν απο τις πρωινές ωρες σε όλα τα τμήματα του νομού με κάποιες ψιχαλίτσες ανα διαστήματα να μην εμπνέουν ανησυχία. Απο αργά το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί με τα φαινόμενα να παίρνουν την μορφή μπόρας σε όλα τα νησιά του νομού. Μέχρι τα μεσάνυχτα θα απασχολούν φαινόμενα όλα σχεδόν τα νησιά ενώ δεν αποκλείεται και παροδική καταιγίδα στην Ρόδο που θα συνοδευτεί απο κανά δυό αστραπόβροντα.

Οι άνεμοι απο το πρωί έως το απόγευμα θα πνέουν απο Νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάνουν σε ενταση τα 5-6 μποφόρ ενώ απο το απόγευμα θα ενταθούν κυρίως στα βόρεια τμήματα φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ.

Θερμοκρασίες το μεσημέρι σε καλά επίπεδα στους 19 με 20°C βαθμούς ενώ και το βράδυ δεν θα υποχωρήσουν κάτω απο τους 15 με 14... βαθμούς.

Υγρασία : 67% - 97%

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Παρόμοιο το σκηνικό και την Κυριακή με την διαφορά πως αναμένονται και αρκετά ανοίγματα στον ουρανό έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνιση τους σε Ρόδο το μεσημέρι με την μορφή μπόρας η ψιχάλας και απο το βράδυ σε Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κώ. Μετά τα μεσάνυχτα θα επεκταθούν και νοτιότερα. Σύντομη θα είναι η εξασθένηση τους με κανά δυό αστραπόβροντα να τα συνοδεύουν χωρίς κάτι παραπάνω.
Για την Ρόδο να πούμε πως θα περιτρυγυρίζουν απο το πρωί νεφώσεις με υετό το νησί όμως πολύ δύσκολα θα μπούν για να δώσουν σύντομη μπόρα.

Οι άνεμοι θα επιμένουν απο ΒΔ διευθύνσεις ακουμπώντας τα 5-6 μποφόρ όμως απο το απόγευμα θα εξασθενούν.

Θερμοκρασίες αμετάβλητες :
Βόρεια : 15.. - 19°C 
Νότια : 16.. - 20°C
Ορεινά : 14.. - 18°C

Υγρασία : 65% - 95%

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιο σας